Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Black Screen after loading up back up game

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cool Black Screen after loading up back up game

    Hi All, Sorry if this is a repeat but I am having snags with a chip I have just installed. I have a PAL D2B wii and have installed a D2Sun chip on an V12 wii clip. (from the site I believe , and did, connect K2 ). The wii is now back together and I have proved the system with an original disk. My problem is that when i put a back up disk in (copied slow speed on Verbatim DVD-r) it sees the game no problem, but when i start the game it goes to a black screen and I have to disconnect the power to get the wii to be able to reboot. This is the same for several backups. I realise that disks are a big issue but before I start trial and error process with different media, I just wanted to see if there were other checks.

    Many thanks

    Lance

  2. #2
    Member
    ~WiiHacks ★WiiWare/VC Guy★ ~

    syst3merror's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Indiana
    Posts
    245
    Thanks
    10
    Thanked 581 Times in 64 Posts
    I would suggest opening the Wii back up so you can watch the lights on the chip and see what they are doing during a disc load.

  3. #3
    New Member Captin's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    UK
    Posts
    67
    Thanks
    9
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    I have the same problem, but not on every disk. Out of 140 disks I wrote (mixed USA & PAL), 125 of them played perfectly, but the others would seem ok in the channel list but when I click on the disk channel and tried to play the game the screen went black. I can eject the disk with no problem. The remote turns off too. I then have to turn the Wii off by holding the power button.

    I have tried several screen settings (50/60 htz 480p) but it doesnt change anything.

    Someone else did my chip, the site said it was a D2CKey chip but when I got the unit back the sticker on the back said WASP. I believe the WASP chip is a clone of the Wasabi chip.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    73
    Thanks
    0
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    For testing, I would stick to PAL backups only as NTSC games can cause black screens.

  5. 1 User Says Thank You johnz45 For This Useful Post


  6. #5
    Wiihacks Recommended
    Pro Installer/Store
    Senior Member
    Spyman's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Greater Toronto Area
    Posts
    1,546
    Thanks
    33
    Thanked 123 Times in 106 Posts
    wasp is a clone of d2pro9 without the jtag feature
    Send me a PM if you need any Canadamods.ca support

    $9.95 Flat Rate Shipping to Canada & USA
    Official Support for Canadamods. I am here to help.

    email: sales@canadamods.ca | website: http://www.canadamods.ca | Phone: +1 416 728 0648

    We are the Official Distributors for: P.3Key, Wode JukeBox, WasabiDX, WiiKey, DriveKey, M3i & More - Always Authentic Guarenteed !
    Buy Wode JukeBox v2.0 here: Here

  7. #6
    New Member Captin's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    UK
    Posts
    67
    Thanks
    9
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Thanks for the info Spyman, I take that just means I have yo update by DVD and not USB.

    Is there a way of patching NTSC games to work on a PAL system? Some of the NTSC games still work on my PAL system, without causing the black screen.

  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    OK so I have opened up the wii and powered it on. When power is applied to the wii I get one green light on the d2sun chip. This is a constant light, in that, when i load games etc it stays green. Nothing else happens with the chip, no extra lights, dancing girls, performing seals.......I digress!! I still have the same issue, it sees the back up game, but as soon as I select start i just get a blank screen. I am currently burning a pal game using imgburn at 2X speed, and am going to try several media types. I'll report back with results

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ok so still no result. Burned a pal game (for the pal wii) burned at 2
    x on verbatim -r using imgburn any ideas????????

  10. #9
    New Member Captin's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    UK
    Posts
    67
    Thanks
    9
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Just an update to my black screen problem.

    when I get a black screen when loading a game, using the normal method of loading on the disk channel. Somethime the game will load perfectly if I go though the homebrew channel and use gecko-os to load the game.

  11. #10
    Wiihacks Recommended
    Pro Installer/Store
    Junior Member

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Washington
    Posts
    70
    Thanks
    2
    Thanked 7 Times in 5 Posts
    Quote Originally Posted by roznlance View Post
    ok so still no result. Burned a pal game (for the pal wii) burned at 2
    x on verbatim -r using imgburn any ideas????????
    Burn your media faster if possible, no less than 4x, try 8x, and even 16x. The Wii has issues with reading discs burned too slow.

    Also, how old is your burner? I once had a customer who's burner could burn no faster than 2X, but once he purchased a new burner all his playback issues were resolved.

    If you should need to get a new burner, the Pioneer series is good, as is the LG series. I have one of each and I've no problems with discs from either one.
    .-={ ¤ UpgradeYourConsole.net ¤ UpgradeYourConsole Webstore ¤ Phone: 509-643-4306 ¤ }=-.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •