Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 71

Thread: D2Sun bugs and issues

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    wii does not load

    thanks hybrid,
    atleast someone is helping.

    I took out the J1 but there is nothing happening. It is as if the cdrom is dead. the wii boots properly. i get the forcast channel, the mii channel, shopping network etc but it wont take a cd/dvd in. I took out the chip and everything is working fine. maybe i did not take the J1 out properly. Would it do that with the J1? One more thing. After putting the mod chip in do i have to install anything, any programs etc? Even though i have a wii-clip attaching itself to the main board chip do I still need to solder extra wires?

    the dvd does not do anything so no noise of any kind.

    Thanks
    Last edited by pan10202002; 10-27-2008 at 04:49 AM.

  2. #12
    Wiihacks Recommended
    Pro Installer/Store
    Junior Member

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Washington
    Posts
    70
    Thanks
    2
    Thanked 7 Times in 5 Posts
    OK, so we've established that by removing the clip, the Wii works fine and reads originals? If that is the case then something is definately shorting out, or not making the proper contact.

    Try removing the D2Sun from the clip, and wiring it directly to the board. If you're nervous about soldering, use this diagram to solder the I point to the underside via, and the normal diagram for the K point.

    Just to verify, you have the followings points bridged for your D2C2 chipset: K1, K2, K4. Also make doubly sure that all solder is removed as best as possible from J1. Even the slightest bit that connects the 2 pads will still cause the chip to believe that its trying to inject code into a DMS console, rather than the D2C2 that you have. Use a lot of flux, and solder braid to clean up that pad

    Can you take a picture of the D2Sun & Clip?

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    wii not working

    hey hybrid,
    so let me try and remove the solder once again from the J1 completely and see if it starts. I will take a pic and post it. I will also try the wiinewz as u suggested so.....

    Thanks

  4. #14
    Wiihacks Recommended
    Pro Installer/Store
    Junior Member

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Washington
    Posts
    70
    Thanks
    2
    Thanked 7 Times in 5 Posts
    NP, post up that picture once you get it.

  5. #15
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 4 Posts
    I had the very same problem on a D2B (cut leg) wii, I took the chip off the clip and soldered direct to the main board. This cured the problem straight away with no other changes needed.

    The 1.3a is very easy to solder direct, and only 7 wires to solder.

  6. #16
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Ca Wii problem

    Hey I modded my brand new Wii today with a D2Sun 1.31. chip. but now I have a problem. When I insert a game nothing happens, those Wii/gamecube disc pictures do not spin, they just stay still and I can not eject the disc. Then when I turn the console off and back on again the game will load up and play but as soon as I eject the the game and try to put another one in either the console wont take the disc or it will and nothing happens again. I have to turn the console off and on again in order to play. If anyone can help me out with this problem it would be appreciated. Thanks.

  7. #17
    Wiihacks Recommended
    Pro Installer/Store
    Junior Member

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Washington
    Posts
    70
    Thanks
    2
    Thanked 7 Times in 5 Posts
    • Clip or Wire install?
    • What revision is your Wii?
    • Are the switches set correctly?
    • Do you have a picture of the install?

  8. #18
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Clip. I dont knwo what you mean by revision (new to this), switches are set correctly and no I do not have a picture

  9. #19
    Wiihacks Recommended
    Pro Installer/Store
    Junior Member

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Washington
    Posts
    70
    Thanks
    2
    Thanked 7 Times in 5 Posts
    Do you have a D2C, D2C2, D2E, DMS, D2A, or D2B console?

  10. #20
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Its a D2E, I took the 1.31 chip off today and put a 1.5 chip on, got the same results that I talked about earlier in my post.

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •