Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Wii No Longer is able to go on Standby?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wii No Longer is able to go on Standby?

    Fitted my D2Pro 9wire with Wii clip a few weeks back and am very happy, Just noticed tonight though that my will not go onto standby. If it's on I press power button once and the red light comes up not the orange?? Is there anything I can do to fix this or would it be down to the chip? my partner wants me to take it out to see if it is but I really don't want the hassel. Is there something I can do to udate the chips firmware or anything?

  2. #2
    Member Dark Mod's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Trinidad W.I
    Posts
    686
    Thanks
    0
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Quote Originally Posted by Spendy26 View Post
    Fitted my D2Pro 9wire with Wii clip a few weeks back and am very happy, Just noticed tonight though that my will not go onto standby. If it's on I press power button once and the red light comes up not the orange?? Is there anything I can do to fix this or would it be down to the chip? my partner wants me to take it out to see if it is but I really don't want the hassel. Is there something I can do to udate the chips firmware or anything?
    Try to reseat the clip and see if it still have the problem cause that will not be the firmware in the chip that is giving that problem unless you updated it before.
    Thanks everyone for the great support.
    Hope to hear from you soon, cause i'm getting ready to retire from the modding scene.
    Gonna start a new profession.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I haven't moddified the chips firmware at all, I will take it apart this weekend to see if that fixes the issue, Was hoping not to have to remove the chip...will be very careful.

  4. #4
    Reading Room
    Join Date
    May 2008
    Posts
    414
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    did you go into ur wii settings menu and go to wii connect and make sure the standby setting isnt turned off..we usually turn that setting off as some people have gotten overheating issues with the standby connection on....in standby ur wii is still powered on and generates heat

  5. #5
    Junior Member Avenger's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts
    Yeah, I would not turn Standby on at all, it will damage your Wii over time.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thats cool I can understand why not to leave it on standby but my wife thinks i have broken it, so if I could show her it can go on standby and then switch it off that would be great. I went into wii connect this morning and couldn't find any standby settings?? My Wii is not connected to the net as for some reason my wireless router only works with a network cable in. Would I only be able to see standby setting if I am connected to the net? If anyone can tell me where to find the settings that would be great.

  7. #7
    Reading Room
    Join Date
    May 2008
    Posts
    414
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    go to wii connect and then there should be a stand by setting

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Went to Wii Connect cannot find any standby settings at all ?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    7
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi

    I had the same problem, I figured it out.

    Wiiconnect24 was off, I turned it back on from settings and alls fine now.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yes indeed is now fixed, Managed to get my wireless router working, connect to wii set up wiiconnect and then I had the option of the standby settings. All sorted now. My misses updated to 3.3E though, Hopefuly nothing bad will come of this and my games will still play.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •