Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: D2Pro9V2 3.4u ==>nsmb

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    D2Pro9V2 3.4u ==>nsmb

    I've been out of the mod scene for a while, and never an expert at it. I had a D2Pro9V2 but after my kids allowed an upgrade when inserting "Up" for the first time, my chip wouldnt play backups or originals.

    I popped it out and plays originals fine. So I left it like that for months.

    Now, I'd like to use the chip again. I bought the new super mario brothers and I believe that upgrades the firmware again?

    My point? I'd like to know the right steps to get the chip working on my system again

  2. #2
    Member wiidoggii's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dog House
    Posts
    1,051
    Thanks
    48
    Thanked 197 Times in 147 Posts
    To run backups without any soft mods the only thing you need is to make sure your D2Pro is up to date. Download the V1.7 utilities dvd from here;
    d2pro : Resources

    I have installed a few of these chips and they run every game ran through the disk channel so far. The last one that I installed had Wii system ver. 4.0.
    PLEASE SEARCH, READ, AND THINK BEFORE DOING ANYTHING.


    Don't forget the thanks button...

  3. 1 User Says Thank You wiidoggii For This Useful Post


  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks much for the reply.... an update... I actually found that only gamecube discs spin in the wii, with or without the chip.

    Also, the lights do a quick blue to red (or vice veras) alternating flash when I when I power up, but I don't get the solid blue light.... or the solid red one for that matter. Thus, I cant use the utility disc.

    Do I have any options?

  5. #4
    Member wiidoggii's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dog House
    Posts
    1,051
    Thanks
    48
    Thanked 197 Times in 147 Posts
    The utilitie disk is based on the game cube format,
    Are you saying that a 5.25 disk does not spin, but a 3.5 disk does.?.
    PLEASE SEARCH, READ, AND THINK BEFORE DOING ANYTHING.


    Don't forget the thanks button...

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yes, exactly. The 5.25 disk does not spin, but a 3.5 disk does.

  7. #6
    Member wiidoggii's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dog House
    Posts
    1,051
    Thanks
    48
    Thanked 197 Times in 147 Posts
    I really do not know what to tell you !
    It sounds like the speed setting has been changed.

    See if you can put utilities 1.7 on a 3.5 disk.
    If you can get the utilities to run, you can change the speed setting.

    The only other thing is that there maybe hair wrapped around the spindel.
    PLEASE SEARCH, READ, AND THINK BEFORE DOING ANYTHING.


    Don't forget the thanks button...

  8. #7
    Member wiidoggii's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dog House
    Posts
    1,051
    Thanks
    48
    Thanked 197 Times in 147 Posts
    NOTE: Wii disks usually spin at 6X and GC at 3X....
    But Wii disks will work at 3X, and the video will be choppy...
    PLEASE SEARCH, READ, AND THINK BEFORE DOING ANYTHING.


    Don't forget the thanks button...

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I finally got around to picking up a mini dvd and burned the utilities to it. It ran fine and successfully updated the firmware. However, the unit will still not spin the Wii discs, just the smaller gamecube discs.

    Also, the DSPRO9 chip does not stay lit red or blue. Just a quick flicker between the two colors when I turn it on and then no lights.

    Any thoughts?

  10. #9
    Member wiidoggii's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dog House
    Posts
    1,051
    Thanks
    48
    Thanked 197 Times in 147 Posts
    I really do not know what to say..
    Maybe someone else can chime in and help..
    PLEASE SEARCH, READ, AND THINK BEFORE DOING ANYTHING.


    Don't forget the thanks button...

  11. #10
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Wow! I got the Wii discs to spin. After a couple of hours of tinkering, I found that the disc would spin if I gave it a little help with my finger. One it was spinning it was loud as hell. So I found that it was rubbing on a few of the parts that hold the smaller GC discs in place. Once I freed that up a little, it works fine.

    So back to my original problem. The D2pro chip doesnt stay lit on blue (or red) and wont play backups anymore. The utilities loaded fine, not sure it that loads to the mod chip or to the wii itself, but it read from a burned mini dvd, so I would expect it is reading okay.

    Any thoughts?

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •