Results 1 to 8 of 8

Thread: Error PriLoader

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    35
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Error PriLoader

    Hi people.
    I've used Soft mod any wii tutorial for 4.1 and installed CiosCorp on my wii, everything seemed to be working fine.
    After some months, some games stoped working so i updated do Dark something? ( I don't really remember the name right now but it's the updated version of cioscorp) Everything went to normal.
    But my brother updated the wii and it bricked, now when i boot it it says:
    error autobooting system menu
    could not open boot file
    Any ideas on how to fix it?
    Thanks!!

  2. #2
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,501
    Thanks
    1,859
    Thanked 4,333 Times in 3,634 Posts
    Blog Entries
    5
    Sounds like mixing and matching IOS with Dark Fail IOS happened. Do you have Priiloader installed? Do you have access to HBC via Priiloader? Look here if so.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    35
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Do i really need to uninstall it to make it work?
    I'm really scared with the whole uninstalling the DarkCorp as I don't have BootMii as boot2 installed.
    Isn't other way of fixing this?
    FOr me the error is like the boot file is missing, I'm just newbie here.
    Is there is no other way around then I shall uninstall DarkCorp and wait for the worst :S
    Waiting for your answer.
    Thanks!!

  4. #4
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,501
    Thanks
    1,859
    Thanked 4,333 Times in 3,634 Posts
    Blog Entries
    5
    What was it loading before, the system menu or a boot.dol via Priiloader? Your post is unclear.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    35
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm sorry.
    When I boot it automatically loads PriLoader with the error I told you.
    I think I can acces homebrew but I need to get a GameCube controller as the Wii is not recognizing it's controller.
    Any ideas?

  6. #6
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,501
    Thanks
    1,859
    Thanked 4,333 Times in 3,634 Posts
    Blog Entries
    5
    Yes, I have ideas. You seem not able to convey an answer to a question. Perhaps you don't know, or don't know how to express a request for information. Get a GC controller and access Priiloader's menu. You might want to see if it's enabled to go straight to the system menu or a boot.dol file. Not knowing how your Wii is setup --- other than you had cIOSCorp and then DarkCorp over top of it --- and some "mysterious" update, along with some questionable errata means likely no one else can help you with information presented thus far.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    35
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by nightstah View Post
    Yes, I have ideas. You seem not able to convey an answer to a question. Perhaps you don't know, or don't know how to express a request for information. Get a GC controller and access Priiloader's menu. You might want to see if it's enabled to go straight to the system menu or a boot.dol file. Not knowing how your Wii is setup --- other than you had cIOSCorp and then DarkCorp over top of it --- and some "mysterious" update, along with some questionable errata means likely no one else can help you with information presented thus far.
    I'm really sorry if my answer wasn't useful.
    English is not my natal language so I apologize for the problem this can generate.
    I've got a Wii with the 4.1U system installed. I've followed the now extinct Softmod any Wii for 4.1 Tutorial, after following this without any error I installed CiosCorp 1.1, some time later I installed DarkCorp.
    My brother tryed to update the Wii to 4.3 as I suppose when he connected to the internet, after the update was complete, the Wii rebooted but it automatically loaded PriiLoader.
    Before this update, my Wii went automatically to the system meny everytime it was turned on.
    In PriiLoader the error shown was:
    error autobooting system menu
    could not open boot file

    Is my post clear now?
    THanks for everything.

  8. #8
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,501
    Thanks
    1,859
    Thanked 4,333 Times in 3,634 Posts
    Blog Entries
    5
    You're worried because you don't have BootMii/boot2. You shouldn't have installed DarkFail in the first place without it --- there are known risks, and user ignorance of this is what got you here. V4.3 introduced higher revisions of several key IOS. Again, the problem is likely due to mixing and matching of IOS --- which results in a non-functional Wii.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •