Results 1 to 10 of 10

Thread: Maybe bricked, wont start if sd card in it

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Us Maybe bricked, wont start if sd card in it

    I have a soft modded wii 4.3u, have played alot of games on it, some how it got messed up, turn it on get a black screen with 4.3 USA on it, turn it on with sd card removed and it works, put sd card in and am able to play games threw usb loader then,
    nand was not installed when it was soft modded,am able to get to pri loader,

    dont understand why it wont start with sd card in it, plz help

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,426
    Thanks
    460
    Thanked 1,092 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    Look and see if you have a folder on your SD card called "bootmii". If so then remove or rename it.

  3. 1 User Says Thank You Krafter For This Useful Post


  4. #3
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I did have a bootmii, deleted it and it still does not load, goes to black screen with 4.3 usa in corner, have to hold down power to turn off, if I do turn on with out sd card, it loads the right way, then can put sd card in to use the usb loader, but thanks for trying to help

  5. #4
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,426
    Thanks
    460
    Thanked 1,092 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    goes to black screen with 4.3 usa in corner
    Start Priiloader be pressing reset while powering up your Wii. Go into System Menu hacks and see if "Force Standard Recovery Mode" is enabled. If so then disable it. I don't know why it would only with the SD card in though.

  6. 1 User Says Thank You Krafter For This Useful Post


  7. #5
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,180
    Thanks
    307
    Thanked 9,570 Times in 2,972 Posts
    Blog Entries
    15
    That is odd
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  8. #6
    New Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Geelong, Australia
    Posts
    172
    Thanks
    16
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    My only idea would be (correct me if I'm wrong) if "hacks.ini" or "hacks_hash.ini" was on the SD card with "recovery mode enabled.

    Not sure because i'm not very clear if priiloader/preloader keeps the hacks file on SD card or on NAND.

  9. 1 User Says Thank You EpicGamer For This Useful Post


  10. #7
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,180
    Thanks
    307
    Thanked 9,570 Times in 2,972 Posts
    Blog Entries
    15
    hacks.ini and hash_hacks.ini are copied to the nand, once in the nand the sd card is not needed to enable or disable the hacks.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  11. 2 Users Say Thank You to mauifrog For This Useful Post


  12. #8
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thx for your help, trying to start all over, all settings in priiloader are set right, formating to sd card again and re adding the app pack 3, will let you know if it works

  13. #9
    New Member Link's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    NM, its in the US contrary to popular belief
    Posts
    686
    Thanks
    117
    Thanked 185 Times in 110 Posts
    if that does not work, try a different one. I had this problem once with a SD card, a new may fix your problem
    My Consoles 4.1U Bootmii/Boot2 PSP1001Phat PS3Slim 120gb

    Useful Links:
    Softmod ANY Wii
    Latest Neogamma Channels
    Please hit the thanks button if I help you.

  14. 1 User Says Thank You Link For This Useful Post


  15. #10
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ok, new sd card and app pack 3 only on it and its running smooth, thx

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •