Results 1 to 4 of 4

Thread: Bricked again?!?

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Bricked again?!?

    So I've softmodded my Wii three times now. The last two were after a mysterious "event" caused a "No signal" brick that was only recoverable by NAND reformat then mauifrog's Softmod any Wii guide. Somewhere in there my DVD drive stopped reading discs so we've been USB cfg loader only. Turns out coverflow has a high WAF... Awesome.

    Anyway tonight I went to copy an updated Mario Kart to the USB drive and some "event" happened again. I used Cfg USB loader "shutdown" function, then unplugged the USB drive, copied the files, then tried to power the Wii. Yellow light, no power. Held it 4 seconds, light went red, then pressed power again, got green light but "No signal" on screen.

    The Wii was blazing hot though. Oh and it did the little double-blink DVD light, I should have priiloader, boot2, etc. But removing SD and holding reset does nothing.

    My wiifixer SD card wouldn't load, also gave "No signal." I tried a few of the maybe 40 different variations of bootmii folders (wtf?) I have in my Wii files archives. Most gave no signal, but a few got me to the red letters "Failed to load IOS" I've seen before. Nooooooo! :-)

    So I'm pretty confused why all my Wii fixer stuff doesn't work. Why do only some of the bootmii variants even try to load? And what causes them to fail to load an IOS? I thought bootmii didn't need an IOS, it's some app that requests it. What app? Is it one of the files "armboot.bin", "ppcboot.elf", "boot.dol", or "startup.elf"?

    I've seen these symptoms before, and they resulted in NAND reformat, etc. Sounds not too bad except losing the savegames, Miis, etc. is more painful than you'd think. I copied all the savegames to SD last week but still it's like a root canal. (1) Want to find and squash the cause, (2) want to avoid NAND reformat and save-game loss.

    As always, I appreciate your time and patience in trying to help. We've really enjoyed the rejuvenated Wii!

    So I got the NAND reformatter bootmii to load BootMii, though it's pretty crippled, can't load any app at all except for the NAND reformatter. In the "info" screen though it shows NAND FS usage: 3.3%. Is that it then, the NAND is empty? If so, I pretty much have to reformat and start over again? Damn. I think this must've happened before, Wii on standby overheated, somehow erased the NAND?
    Last edited by skellinator; 06-12-2011 at 09:30 PM. Reason: there is an edit button......use it

  2. #2
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,191
    Thanks
    307
    Thanked 9,585 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    Your nand is jacked. If you want to look at a possible cause make a new nand backup of the briced wii. Then run nandbincheck on the bricked nand.bin. It may point out a possible cause of your issue.
    nandbincheck can be found here- nandBinCheck (Wii Entry -- PC Software) - GBAtemp.net
    just do from shell-
    nandbincheck nand.bin -fs -all -v

    You can use the formater, but I would use ohneswanzenegger, found here- ohneswanzenegger (Wii Entry -- PC Software) - GBAtemp.net
    Use this nand.bin formater to format a copy of your new bricked nand.bin
    Then install 4.1 with the formater, setup the setting.txt
    Run nandbincheck on the new nand.bin and ensure all looks good
    Then restore your new nand.bin, you should have a nice clean wii
    Softmod again with my guide.

    Make sure your using semi up to date loaders

    If you like you can post the nandbincheck here of the bricked nand.bin for shits and giggles. I won't have much to say about it, but would enjoy looking at it.

    As for your ios failed to load error. This error is caused when loading cboot2 and no ios36 and under are working.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  3. 3 Users Say Thank You to mauifrog For This Useful Post


  4. #3
    New Member Grandpa1959's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,England
    Posts
    540
    Thanks
    191
    Thanked 119 Times in 104 Posts
    Interesting reading guys, I hope i never have to get this deep. Good luck!

  5. #4
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,427
    Thanks
    460
    Thanked 1,093 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    The Wii was blazing hot though.
    This part concerns me. Is your fan working......

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •