Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: "The system files are corrupted" - message after playing wii fit plus

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    California
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy "The system files are corrupted" - message after playing wii fit plus

    hello I am getting black screens "The system files are corrupted" after playing wii fit plus and going back to the wii menu.

    I need some help so it might get worse with time.

    It happens only with Wii Fit Plus (original disc and/or usb loader gx). I have no wii fit channel installed and my wii is 4.3u

    thanks

    If there's a similar thread with the answer please link me

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    23
    Thanks
    5
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    If you can load priiloader or bootmii try opening your homebrew channel and reinstall the system menu wad, download it or install it with dop mii or multi mod manager, to install the wad use multi
    Mod manager. Hope I helped

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Geelong, Australia
    Posts
    172
    Thanks
    16
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    So when you put the game in the wiifit game in the wii it says "system files are corrupted" and when you reset wii the system menu is fine?

    Or after putting in game did you get the error and it didnt go away?

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    California
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by EpicGamer View Post
    So when you put the game in the wiifit game in the wii it says "system files are corrupted" and when you reset wii the system menu is fine?

    Or after putting in game did you get the error and it didnt go away?
    i can play the game without any problems but when i put "home" and then "wii menu" apparently the wii is gonna reboot to the wii menu but the message come out("system files are corrupted..."), so i just turn my wii off and then on and the wii is fine and this only happens to wii fit plus

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    California
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by hackerpro View Post
    If you can load priiloader or bootmii try opening your homebrew channel and reinstall the system menu wad, download it or install it with dop mii or multi mod manager, to install the wad use multi
    Mod manager. Hope I helped
    thanks I'll try that later on I just wana see if there's any other solution
    Last edited by Leo819; 05-16-2011 at 02:32 PM.

  6. #6
    Senior Member Shift_Lock's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The City of Rain
    Posts
    5,932
    Thanks
    1,320
    Thanked 1,389 Times in 1,030 Posts
    Blog Entries
    2
    Post a system check. there is a link in my signature.

    Did I come off like a jerk?? Read more here


    [/spoiler]

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    California
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Shift_Lock View Post
    Post a system check. there is a link in my signature.
    thanks heres the system check

    Spoiler


  8. #8
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    narse1979's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Southern Fairy Land
    Posts
    7,489
    Thanks
    826
    Thanked 1,775 Times in 1,371 Posts
    Blog Entries
    7
    I think that a syscheck would have been a waste of time. Try re installing your system menu.
    Downgrading to 4.1 is the norm.....
    Try updating your mauifrog softmod and include the system menu downgrade this time. The guide has had updated cios' put into it.


  9. #9
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,426
    Thanks
    460
    Thanked 1,092 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    I'm wondering if it a corrupt IOS. I would think if it was a SM problem then it would happen with more than just 1 games. Did you install the IOS update pack in mauifrogs guide? If not then you should try that as well.

  10. #10
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    narse1979's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Southern Fairy Land
    Posts
    7,489
    Thanks
    826
    Thanked 1,775 Times in 1,371 Posts
    Blog Entries
    7
    Quote Originally Posted by Krafter View Post
    I'm wondering if it a corrupt IOS. I would think if it was a SM problem then it would happen with more than just 1 games. Did you install the IOS update pack in mauifrogs guide? If not then you should try that as well.
    If it was a corrupt ios wouldn't syscheck fail at the corrupt ios?


Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •