Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 28 of 28

Thread: Full Brick, cBoot2-bootmii works but not WAD manager

  1. #21
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Okay I used the Wii System Format, restarted my Wii, entered wireless settings and they worked. I tried to play a game and it didn't. I went through the mauifrog Softmod ANY Wii guide, except this time I skipped the IOS Update and Wii Shop Channel v20. I went into ARC to see the EULA status, and it was "disabled." I installed Priiloader, then signed the EULA in the Wii settings. I checked ARC and the EULA sayd "read." Didn't do the system update.

    Wii "looks" functional and happy. Wireless works, EULA is signed, channels are installed, etc. But no game discs will play. Discs either fail to show up in the Disc channel, or send the Wii to the black "There has been an error" screen. A couple games load the Disc channel image, but fail to load the game. I've tried some new and some old games. I tried Priiloader hacks with and without the recommended set from mauifrog's guide, no apparent difference. From the Disc channel, the games start loading, but after a little while the drive starts clacking and grinding trying to read the disc. I honestly don't think it's the drive, it feels like a DVD authentication issue (WAG)

    I tried the backup channel (NeoGamma) but it gave DVD error 1167. This was with legit game discs. It gave the error message awfully fast, as if the drive was flatly denying the request, not because it didn't like the disc. The settings are okay, USA/NTSC(480i at the moment.)

    I'm hoping there's an IOS that may be magic? Do you think USB games would play? Is there some way to check the DVD serial number or drive chip or something?

  2. #22
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,427
    Thanks
    460
    Thanked 1,093 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    And you skipped the IOS update from mauifrogs guide becasue........why? If all you did was format and then install cIOS via a softmod guide then that means you are missing almost all IOSs. Go back to the guide and install them.

    edit: my appoligies.... you did a system format and not the nand formatter? It still wouldn't be a bad idea to install the IOSs just to be sure they are up to date and functional.
    Last edited by Krafter; 02-23-2011 at 07:22 PM.

  3. #23
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,191
    Thanks
    307
    Thanked 9,585 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    If neogamma did not load a retail game, I think your drive is dead.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  4. #24
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    No problem, I'm happy to update the IOSes, in fact I'm kind of disappointed you couldn't flame me better than that after all. :-) That's sort of become my best-case-scenario now, that I've done something obviously dumb (thus easy to identify by you and others.)

    FWIW the 24 IOS WADs all installed without error. I'll go install the other 25 next. Let's say one of them matters -- how would I know? Honestly don't know where I'd set it and if it'd matter.

  5. #25
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    England
    Posts
    1,304
    Thanks
    7
    Thanked 320 Times in 240 Posts
    Blog Entries
    2
    have you opened the wii at all?

    because this sounds like the ribbon cable isnt fitted 100% correctly

  6. #26
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I haven't opened the Wii in a couple years when I had to replace the DVD drive. At that time the drive was giving intermittent errors presumably due to dust and/or weak laser. I tweaked the laser strength, blew out some dust, it kept working for a couple months then died. Then bought a replacement DVD drive that worked since then. I'm proud I to have fixed it once, but I never really want to do that again! :-) Having your kids watch you perform surgery on their Wii isn't for the feint of heart!

    To me it sounds to me like a software-driven hardware problem. Much like the "wireless wasn't working" until I got the software right, then voila it works now. For example, a lot of people who NAND-reformatted seem to get wireless error 110213. I suspect if they don't set up Internet before some halfway point, they lose ability to set up Internet. I dunno though. :-)

    When I originally NAND-reformatted, I tried to use Super Mario Bros Wii to update to 4.1u per the guide. The progress gradually went to about 45% then the drive choked and gave error message. System menu was at 4.1u though -- but maybe it didn't do whatever magic dance it needed to do? The drive worked partially at least.

    I just tested a couple ISO's on a USB drive formatted to WBFS (using linux wbfs_gtk) and they WORKED! Small victory dance, at least what I've backed up will work again. I'm really curious if I'll be able to backup a game I can't play, but then play its own backup. Almost sounds like my Wii has a Wiidipus complex. *ahem*

    Too bad I can't substitute network for USB drive -- probably too slow, but would be cool if I could mount my media drive, letting the Wii play from our media files. For WAD games, I could see it working out well though.

  7. #27
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,191
    Thanks
    307
    Thanked 9,585 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    Does your wii have a mod-chip?

    any way, try this
    Extract CIOSv12345-No_DIP.zip to sd:\
    Load the HBC, launch Multi-Mod Manager
    Select wad manager
    Select folder CIOSv12345-No_DIP
    Press 1, install all wads
    Test your disc loading

    Also test ios for me in priiloader
    Hold reset and load priiloader
    Select priilaoder settings
    Change system ios to ios9
    Load system menu
    repeat the process, set system ios to 9, 11, 20, 30, 50, 60, 70 , 80, 90
    Report back that all those ios load the system menu, and your dics load- Thank You.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  8. #28
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    22
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    mauifrog, thanks again for the help, sorry for the delay. Just wanted to report back that I tried them, system menu loaded but no discs ever loaded. I kept track of the first few, then tried one here and there in between the kids' playing off the CFG USB Loader, and started losing track. I basically just used USB for a long while, until this morning I awoke to a black screen. But thats another thread. :-) what's bad though is I made the NAND backup and can't find the SD card... Doh! Never knew how many of those we had around the house! Still looking though.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •