Results 1 to 3 of 3

Thread: Fully bricked Wii Tried doing a nand reformat

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Fully bricked Wii Tried doing a nand reformat

    I tried everything to re-install my nad cause I couldn't re-install home brew, but when I tried to run the hackmii file the SSBB, the game stopped load so no way to install the hack me or HBC. I could load Bootmii through pri or whatever it's called when you hold the reset and power buttons, loaded bootmii then tried to install back-up nand but it cept saying it was corrupt and refused to install. So last thing I could think of was the NAND reformater but when I went to run it it told me the setting texted didn't match the nand file, so I hit the reboot and once I rebooted it, NOTHING at all the screen isn't black or blue or any color it is BLANK nothing going to the monitor.
    Any ideas how to get it going again, or what happened?
    I am wondering if I did the reformater wrong and it wiped out everything, so will Nintendo be able to tell if it was modded at all when they receive it for repairs?
    If anyone has any solutions please tell me.
    I am kinda assuming I wipped out the whole os in the system. and if that is the case I should be safe to send it to nintendo for repair....

  2. #2
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    So you can't load Priiloader anymore and Bootmii was installed as IOS correct? If you aren't sure, check how many times the drive light blinks when you power on (2 times = boot2 Bootmii 1 time = Bootmii IOS). If you do not have boot2 Bootmii installed, the only way to repair your Wii is to send it to a NAND programmer or Nintendo to be fixed. Nintendo may be able to detect mods (even on a full brick) depending on what types of mods were made. For example if you had boot2 Bootmii installed and then removed it for some reason, it would still be detectable in the boot sectors of the NAND.
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  3. #3
    New Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I can't remember I don't think it blinked at all. I finally decided being I got it the end of January so I sent it back to where I bought it for a return, and they are sending me out a brand new system.
    I have decided after checking out other mods, I will be going with the WODE mod, so much less of a pain in the butt... I would try install wads with the softmod, and some wouldn't install, and everything would lock up...
    Last edited by dee-vious_dee; 02-10-2011 at 08:41 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •