Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 29 of 29

Thread: The system files are corrupted, please refer to the Wii Operations Manual for help.

  1. #21
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    1. Okay . . . how does one run a system check? I'm pretty sure I don't have cIOS 249, 222 or 223 because USB Loader GX tells me it can't find them.

    2. How do I install cIOS 249? I followed a tutorial each time I modded a Wii but I don't know what to do now that I've restored from my nand backup. I don't know what I'm missing or have to do next.

  2. #22
    Junior Member mrkazador's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    843
    Thanks
    7
    Thanked 158 Times in 151 Posts

  3. #23
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Okay I've downloaded and uncompressed the syscheck folder into the root of my Wii SD card. I powered up the Wii and went to the Homebrew channel and syscheck is nowhere to be found now what? Somehow I think I'm missing something here.

  4. #24
    Junior Member mrkazador's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    843
    Thanks
    7
    Thanked 158 Times in 151 Posts
    Place it in your apps folder.
    SD:/apps/

  5. #25
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    sysCheck worked!

    Okay now I have a syscheck csv file. Here's what it spit out.

    sysCheck results



    1. It says I have some stubbed IOS's. Which do I need to "un"stub and is there a quick way to do it?

    2. I thought I was on system 3.2U but this says 4.2U. Could that have been the issue? Could my Wii have done a system update without my consent? I know better than to do that and I thought I had something in place that would ward of updating altogether. Do I need to do anything? I still have homebrew installed, preloader, USBLoader GX, Wiiflow and maybe a couple of other tools.

    I've been Wiiless for 4 months now and I just want it back to the functionality that I had before all this.

    Mega Big Thanks to mrkazador for taking time to help me out.

  6. #26
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,064
    Thanks
    827
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    I have not read the entire post, but that syschec is that of a wii that was updated. You need to remod, follow the softmod any wii guide linked in my signature. Do it all. Downgrading is optional, you make the call there. Darkcorp is NOT recommended.

  7. #27
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by skellinator View Post
    You need to remod, follow the softmod any wii guide linked in my signature.
    Remod . . . that sounds scary, but I have little choice right now. I see there are notes along the way for those of us who already have a softmodded Wii. Thanks for the tutorial link. I'll let ya know how things turn out.

    How do I thank you (mrkazador) and officially? I want to give credit where it is due. Is there a button somewhere?
    Last edited by jirkstore; 01-21-2011 at 11:51 AM.

  8. #28
    Junior Member mrkazador's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    843
    Thanks
    7
    Thanked 158 Times in 151 Posts
    There is a thanks button (bottom left of a post) but I don't really care Follow the guide and you'll be fine.

  9. #29
    New Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    1
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by toby1978 View Post
    Netflix will cause this problem if you have it. Delete the save files for it and start it over again.
    THANK YOU!!!. First, I went into maintenance mode, then into data save management. I deleted Netflix and restarted. BOOM, no problem. Actually, Netflix is still there. I'm not sure why, but the system files error message went away so, WHO CARES?

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •