Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Wii Shuts off Immediately When Power is Pressed!

  1. #1
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,473
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13

    Wii Shuts off Immediately When Power is Pressed!

    So i need some help!!!

    I got a wii that i thought would be a quick Black Screen NAND Re-Program Fix and well ya know that is never the case, EASY!!!

    I plug in the wii and the standby yellow light comes on! I hit the power button and wii shuts off immediately!! I have to unplug the power then plug it back in to get the standby light again!!! I Took some pics below to see if another pair of eye's see anything!! I don't see any Capacitors blown or anything out of the ordinary!!!!

    THANKS


    Pics


  2. #2
    Senior Member JoostinOnline's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Behind you
    Posts
    4,457
    Thanks
    604
    Thanked 1,261 Times in 1,036 Posts
    Lol, when I first saw the title, it didn't seem like there was a problem.

    By any chance is there a real high-pitch sound (like the guns on Star Wars ) when you press the power button?
    "Macs are the Perfect Computers," said the Perfect Idiot.

  3. #3
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,473
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    No there is a little pop.... that i just noticed!!!!

    uggggg i think the mobo is dead!!! unless you guys know anything out!!!!


  4. #4
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    I plug in the wii and the standby yellow light comes on! I hit the power button and wii shuts off immediately!! I have to unplug the power then plug it back in to get the standby light again!!!
    This usually means you have a short on the board somewhere. Check the board throughly for any kind of possible short inside the bluetooth module socket, wifi module socket, and SD card tray.

    I had a Wii with this same issue recently and it turned out that some of the pins inside the SD card slot were bent up and touching the metal frame of the tray.
    Last edited by streamlinehd; 01-10-2011 at 05:19 PM.
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  5. #5
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,473
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    I have Everything off the mobo ATM

    drive - cable - power cable
    BT
    WIFI

    so i will look at the SD slot!!!!




    update:

    There are no bent pins in the SD slot and i tried bootting with a SD in and i also tried to hld the SD in while booting and nothing!!!

    I do still here a small pop when i hit the button!!!!
    Last edited by emuhack; 01-10-2011 at 05:22 PM.

  6. #6
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by emuhack View Post
    I have Everything off the mobo ATM

    drive - cable - power cable
    BT
    WIFI

    so i will look at the SD slot!!!!

    Yeah but look inside the sockets that the bluetooth and wifi modules plug into and make sure there's nothing that could be causing a short. Also check to see if anything on the board seems loose.
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  7. #7
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,473
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    Yeah... nope!!!! all pins are where they are supposed to be!!!!

    Nothing is loose!!!

    I might just kiss this one goodby and keep the NAND chip for a rainy DAY!!!!

    Unless you guys have anyother idea's!!!!!


  8. #8
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Yeah sorry but if you can't identify any shorts then the board is likely toast
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  9. #9
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,473
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    Go figure!!!! the last 4 days i have been a technology BLACKHOLE!!!!

    well off to remove the NAND and try to fix this other wii that i got!!!



  10. #10
    Senior Member JoostinOnline's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Behind you
    Posts
    4,457
    Thanks
    604
    Thanked 1,261 Times in 1,036 Posts
    I look forward to seeing you sell a "like-new" Wii in the next few days.
    "Macs are the Perfect Computers," said the Perfect Idiot.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •