Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 51

Thread: System Menu wont boot after NAND Restore

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    22
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post

    System Menu wont boot after NAND Restore

    I did a nand restore using bootmii and it says it was successful but the system menu wont boot up

    the HBC works so i tried to reinstall the system menu 4.2 using a wad manager but it still wont show up

    any help please

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    182
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    was it bootmii as IOS or boot2?

  3. #3
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,426
    Thanks
    460
    Thanked 1,092 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    Sounds like boot2.

    @OP...I'm not sure what happened during your restore but sounds like something happened to your System IOS. You can do the softmod any Wii in my signature to fix your problem. Just start with chapter 2.

  4. #4
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Sounds like we're not getting the entire story. What was the reason you were restoring your Nand in the first place? That most likely has everything to do with your issue. Were you trying to upgrade or downgrade your system menu or something? What system menu were you originally on?
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  5. 1 User Says Thank You streamlinehd For This Useful Post


  6. #5
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,426
    Thanks
    460
    Thanked 1,092 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    LOL... Sometimes I have the tendency to overlook things like that. I believe you are right. We are not getting the complete story. But either way, it sounds like the OP has boot2 and can recover by reinstalling his System IOS and System Menu (thats why I pointed to the guide I did)as long as it's not a hardware issue.

  7. #6
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by Krafter View Post
    LOL... Sometimes I have the tendency to overlook things like that. I believe you are right. We are not getting the complete story. But either way, it sounds like the OP has boot2 and can recover by reinstalling his System IOS and System Menu (thats why I pointed to the guide I did)as long as it's not a hardware issue.
    You're right. Reinstalling the system menu IOS and the system menu is the right fix for this problem. I just found humor in the explanation of the brick.

    "Oh I was just doing the usual nand restore and now my system menu doesn't work." Haha!
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  8. #7
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,426
    Thanks
    460
    Thanked 1,092 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    I found it odd that his restore didn't work. In my profession I and learned not to hide things that might have contributed to the situation and maybe I just assume sometimes that everyone has the same philosophy.

  9. #8
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Agreed. The more info the better and certainly hiding information never helps.
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  10. #9
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    22
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post
    sorry i didnt give details, yes i have boot2

    well actually the wii never bricked XD just some of the apps stopped wworking like they wil load and freeze then restart HBC

    so i restored my wii from its nand backup

    You can do the softmod any Wii in my signature to fix your problem. Just start with chapter 2.
    i used the guide and i still have a black screen, however, i have priiloader now
    Last edited by ander2311; 09-08-2010 at 09:53 AM.

  11. #10
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,501
    Thanks
    1,859
    Thanked 4,333 Times in 3,634 Posts
    Blog Entries
    5
    Moved to more relevant section of the site.

Page 1 of 6 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •