Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: Bricked wii? - Can load preloader but cannt get it to read the sd card

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    21
    Thanks
    14
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Bricked wii? - Can load preloader but cannt get it to read the sd card

    I recently got a modded wii used... I have been trying to learn about it since then.

    I am really not sure what I did to get to the point I am at, but I am stuck with what I believe may be a bricked wii, not sure.

    When I turn my wii on, i get a preloader screen.

    It says:

    IOS v 70
    Systemenu v481
    Preloader v0.28

    "There is an important update to v0.30"

    I was poking around trying to figure out what method was used to mod this wii, when I loaded preloader.. It said there was a update, so I told it to go ahead and do it.

    The wii froze during the update.

    From that point on, the only screen I can get to load is the preloader screen.

    It will not run the system menu, homebrew channel, or any thing else.

    When I hit Installed file it says:

    "Error autobooting file, try reinstalling! Could not open file!"

    If I go to Load / Install file it tells me no sd card found.

    I have backed up my sd card, and tryed to use the method in
    Preloader/Priiloader Brick Fix

    http://www.wiihacks.com/bricked-wii-...brick-fix.html

    to resolve the issue. It still will not read the sd card.

    So basicly I am at a loss... Not sure if it is bricked or can be saved. Not sure how it was modded in the first place. I have no way of getting in contact with the person who did mod it.

    Any help or advice would be much appricated!

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    423
    Thanks
    41
    Thanked 36 Times in 33 Posts
    Sometimes, certain SD Card brands and/or sizes will not work on a wii. What brand & size are you using?

    RedArrow

  3. 1 User Says Thank You RedArrow For This Useful Post


  4. #3
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    I had the same problem with BootMii, when I made a backup of my NAND I used a blue 2GB Sandisc SD card, and when I went to restore my NAND RestoreMii wouldn't read the NAND from that SD card. I went out and bought a white 2GB Wii SD card made by Sandisc, and RestoreMii did recognize that SD card. But none of my homebrew works with that white Sandisc Wii SD card, only worked for restoring my NAND. Go figure.

  5. 1 User Says Thank You Stomp_442 For This Useful Post


  6. #4
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Sounds like Preloader didn't update properly. Make sure you are using a freshly formated 2GB Scandisk SD card like Stomp and RedArrow said and then do this...

    Download priiloader boot.dol here
    Put the boot.dol in the root directory of your sd card
    Go to preloader and choose Load/Install File
    Choose boot.dol and press 1 to load priiloader app
    Press + to install priiloader

    This should unbrick you.
    Last edited by streamlinehd; 07-16-2010 at 08:03 PM.
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  7. 1 User Says Thank You streamlinehd For This Useful Post


  8. #5
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    21
    Thanks
    14
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by RedArrow View Post
    Sometimes, certain SD Card brands and/or sizes will not work on a wii. What brand & size are you using?

    RedArrow
    Its a scandisk 8gb. It is the card that it came modded with. I know the card works with this wii as it was.

    Streamlinehd I plan on trying this today, will post results.

    Thanks for the responses, cant wait to see if it works

  9. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    England
    Posts
    1,304
    Thanks
    7
    Thanked 320 Times in 240 Posts
    Blog Entries
    2
    Working for homebrew is different to working with bootmii/priiloader.

    I have those Wii Sandisk cards too, they work great with everything for me on any Wii ive used.

    Dont remember if they are formatted as fat16 or fat32 tho, I will have to check.

  10. 1 User Says Thank You Bad_Ad84 For This Useful Post


  11. #7
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by skandranon View Post
    Its a scandisk 8gb. It is the card that it came modded with. I know the card works with this wii as it was.

    Streamlinehd I plan on trying this today, will post results.

    Thanks for the responses, cant wait to see if it works
    Anything over a 2GB SD card is known to have issues. I softmodded one of my wiis completely off a 4GB SD card and one day it decided to stop working. I switched to a 2GB and everything has been working perfectly ever since.
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  12. 1 User Says Thank You streamlinehd For This Useful Post


  13. #8
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    423
    Thanks
    41
    Thanked 36 Times in 33 Posts
    If streamlinehd's suggested method doesn't work, you may want to try the sticky thread again, only with a SD Card that works(I'm not sure if it's the right guide for you but it seems right).

    RedArrow

  14. 1 User Says Thank You RedArrow For This Useful Post


  15. #9
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    21
    Thanks
    14
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I was able to load boot.dol!

    It turns out that the 4th diffrent freshly formated memory card is the trick! lol 3 of them were 2 gig cards.

    Anyway now I can load things from the meory card with preload...

    Not sure what I need to do now to get back to a correctly modded state. Being all way to nowwhere at the moment, I would like some idea of where to go next.

    Thanks so much!

  16. #10
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    21
    Thanks
    14
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    UPDATE - I got it all working correctly now!

    Thanks for all the help, it was invaluable.

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •