Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Bricked - System Menu Comes Up Sometimes

  1. #1
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3

    Bricked - System Menu Comes Up Sometimes

    Hi Maui, I've been requesting your help a lot lately. I don't have any stars yet but I did donate because I really appreciate the services and help provided from this site and especially from you.

    I purchased this as another store return and here's what I have going on. The system menu comes up on about 1 of 3 attempts. The menu is 4.2U but I don't think the entire system menu is installed as the power down via remote goes completely to off instead of orange(standby). Also, none of the channels work including the disc channel however they are present. When I try to load a channel the screen goes black and does nothing else at all. I also know that this system has been softmodded or at least someone attempted to softmod because it came with the sd card and all the files and homebrew apps were still on it.

    Here's what I tried so far.... Homebrew installer goes to bannerbomb and brings up the "if you paid you were scammed" message but goes no further. I also tried bannerbomb with wadmanager and that goes to black screen. Checked for Priiloader or bootmii and both are not present and there's no nand backup or bootmii folder on the SD. Savemiifrii brings up the recovery menu however since it's on 4.2U it will not install an update from Wii disc. UUDv4 doesn't load, official nintendo recovery disc doesn't load, autoboot wadmanager doesn't load. Backup copy of endless ocean 2 and all other Wii games do autoboot and work with drivekey installed. Have I exhausted all my options or do you have any recommendations? Thanks again for your expertise.

    P.S. I also tried WiiKey Fusion. As a final attempt I put wadmanager iso on an sd card and tried to load it via the gamecube loader that comes up on the disc channel. The problem is the disc channel still won't load the firmware for the Wiikey so I can't access the iso file.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    England
    Posts
    1,304
    Thanks
    7
    Thanked 320 Times in 240 Posts
    Blog Entries
    2
    You know, there are other people who help out around here. If you are directing your post directly to Mauifrog, don't be surprised if no one else replies with assistance.

  3. #3
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,426
    Thanks
    460
    Thanked 1,093 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    Quote Originally Posted by Bad_Ad84 View Post
    You know, there are other people who help out around here. If you are directing your post directly to Mauifrog, don't be surprised if no one else replies with assistance.
    Mauifrog is one of the best around here with problems like this, but keep in mind there are others. Just like Bad_Ad84.

    Just a tip.
    Last edited by Krafter; 06-17-2010 at 06:55 AM.

  4. #4
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Sorry guys, you are right. I shouldn't direct my questions to only Mauifrog. In the past he's been the only person who answered and in my opinion is one of the best there is with troubleshooting these problems. I know there are a lot of skilled people willing to help on this site and I won't direct my questions this way agian. Please accept my apologies, I didn't mean to offend anyone and would greatly appreciate any help sent my way. Thanks

  5. #5
    Retired WiiHacks Staff Krafter's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4,426
    Thanks
    460
    Thanked 1,093 Times in 857 Posts
    Blog Entries
    5
    Start here at 4a. This just might fix your problem.

  6. 1 User Says Thank You Krafter For This Useful Post


  7. #6
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by Krafter View Post
    Start here at 4a. This just might fix your problem.
    Thanks Krafter I appreciate the help. I will give it a try and let you know how it goes.

  8. #7
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    No luck I can't use BB2 to load anything at all. I get to the screen that says " If you paid you were scammed" and nothing else happens. I even changed the installer.elf to boot.elf and that didn't work either. I also forgot to mention that I can't access the settings menu so I can't even try to do an online system update as a last resort.

  9. #8
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,191
    Thanks
    307
    Thanked 9,584 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    There are many many excellent people on this forum who can help you, also I have 3 kids so there are times when I can't help. Be sure not to burn any bridges, OK.

    Do this, and post back
    http://www.mediafire.com/?mjjt5to1ijy
    It says it is for hackmii, but it is good for many things.

    You may have a bad dvd drive.
    Last edited by mauifrog; 06-17-2010 at 07:05 PM.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  10. #9
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Thanks Maui. Still no luck getting past the if you paid message with BB no matter what program it's paired with. I swapped the drive with my backup D2C drive and the same thing happens. It doesn't matter if I try the disc channel or any other channel, it ends up at a black screen. The main menu screen is basically as far as I can get.

  11. #10
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,191
    Thanks
    307
    Thanked 9,584 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    Did the other apps load and work for you? Did you install and patch ios36?
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  12. 1 User Says Thank You mauifrog For This Useful Post


Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •