Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: ? system files corrupted

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    34
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    ? system files corrupted

    Hey guys, my system was originally 3.4 and it wouldn't installed new cios revs, I used the pre-loader and that gave me the corrupted files error, I then downgraded to 3.2 and got the blue screen. I got all the files like instructed to and placed them onto the SD card, turned the wii, I got a boot message but wad manager did not come up. I then went to the homebrew channel and went to bootmii, wadmanager came up. I installed the wad and pressed home, I got a black screen, I took the SD card out, turned the wii off, back on and still bricked. What am I doing wrong?

    Quick edit : Although I was originally 3.4E, when I put the SD card in and go to data, it says 3.2E
    Last edited by ebdynasty; 12-24-2009 at 08:11 AM.

  2. #2
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,180
    Thanks
    307
    Thanked 9,572 Times in 2,972 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by ebdynasty View Post
    Hey guys, my system was originally 3.4 and it wouldn't installed new cios revs, I used the pre-loader and that gave me the corrupted files error, I then downgraded to 3.2 and got the blue screen. I got all the files like instructed to and placed them onto the SD card, turned the wii, I got a boot message but wad manager did not come up. I then went to the homebrew channel and went to bootmii, wadmanager came up. I installed the wad and pressed home, I got a black screen, I took the SD card out, turned the wii off, back on and still bricked. What am I doing wrong?

    Quick edit : Although I was originally 3.4E, when I put the SD card in and go to data, it says 3.2E
    Are you able to load the system menu from bootmii? If not reinstall ios30-v1040 and system menu 3.2e. Then try again. Also, can you turn on the wii with the wiimote?
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    34
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Ok let me make a few things clear, I used the trecha restore thingy to go back to IOS35 (following instructions) and for some reason it never let me go back to IOS36. I was on 3.4E, I then installed preloader and it gave me the system is corrupted, but I got passed that, I then downgraded to 3.2E and got a blue screen. I was originally on 3.4E but when I put the 3.4E IOS WAD it showed me as 3.2E and didn't go straight to WAD Manager but to system menu, I got to the manager by going to homebrew channel then Bootmii.

    I realised it wasn't going straight to the WAD Manager because I didn't place the system menu 3.4E files on the SD card, so I put it on and WAD Manager loaded. I tried installing the system menu wad but it gave me some ret error, the IOS worked fine... (I tried on both IOS36 and 249)... I can turn the wii on with the wiimote...

    What should I do?

  4. #4
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,180
    Thanks
    307
    Thanked 9,572 Times in 2,972 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by ebdynasty View Post
    Ok let me make a few things clear, I used the trecha restore thingy to go back to IOS35 (following instructions) and for some reason it never let me go back to IOS36. I was on 3.4E, I then installed preloader and it gave me the system is corrupted, but I got passed that, I then downgraded to 3.2E and got a blue screen. I was originally on 3.4E but when I put the 3.4E IOS WAD it showed me as 3.2E and didn't go straight to WAD Manager but to system menu, I got to the manager by going to homebrew channel then Bootmii.

    I realised it wasn't going straight to the WAD Manager because I didn't place the system menu 3.4E files on the SD card, so I put it on and WAD Manager loaded. I tried installing the system menu wad but it gave me some ret error, the IOS worked fine... (I tried on both IOS36 and 249)... I can turn the wii on with the wiimote...

    What should I do?
    Do part c from the 4.2 guide linked below. Let me know if it completes
    password = www.wiihacks.com
    Last edited by mauifrog; 12-24-2009 at 08:45 AM.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    34
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    The first time WAD Manager didn't come up straight away because I didn't include the system menu wad. The second time I placed the system menu wad and it went to the WAD Manager straight away, the IOS installed fine but the system menu gave me a ret error. Is it worth mentioning I used the trecha restorer to go back to IOS35 but it wouldn't let me go back to IOS36?

  6. #6
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,180
    Thanks
    307
    Thanked 9,572 Times in 2,972 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by ebdynasty View Post
    The first time WAD Manager didn't come up straight away because I didn't include the system menu wad. The second time I placed the system menu wad and it went to the WAD Manager straight away, the IOS installed fine but the system menu gave me a ret error. Is it worth mentioning I used the trecha restorer to go back to IOS35 but it wouldn't let me go back to IOS36?
    Yes, you said that. What is your wii doing now. Can you still run apps? Or are you bricked?
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    34
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Sorry, I refreshed and thought my post was gone, i'm downloading the pack right now.

    I downloaded the pack - followed the instructions, the first time it didn't let me choose do not reload IOS, when I pressed left it went straight to which storage device, I picked SD, installed the wad it said ok, I restarted black screen. Turned off wii, back on (without sd card) blue screen. Turned it off, turned back on (with sd card) it gave me the system menu, I booted WAD Manager through bootmii (homebrew channel), this time it let me pick don't reload IOS and installed perfectly, but I still get the same result. System is still on 3.2E with IOS35.
    Last edited by ebdynasty; 12-24-2009 at 09:01 AM.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    34
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Any suggestions?

  9. #9
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,180
    Thanks
    307
    Thanked 9,572 Times in 2,972 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by mauifrog
    Do part c from the 4.2 guide linked below. Let me know if it completes
    password = www.wiihacks.com<!-- google_ad_section_end --> <!-- / message --> <!-- sig --> __________________
    Do part c from the 4.2 guide linked below. Let me know if it completes
    password = www.wiihacks.com<!-- google_ad_section_end --> <!-- / message --> <!-- sig --> __________________
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    34
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    (I downloaded the pack - followed the instructions, the first time it didn't let me choose do not reload IOS, when I pressed left it went straight to which storage device, I picked SD, installed the wad it said ok, I restarted black screen. Turned off wii, back on (without sd card) blue screen. Turned it off, turned back on (with sd card) it gave me the system menu, I booted WAD Manager through bootmii (homebrew channel), this time it let me pick don't reload IOS and installed perfectly, but I still get the same result. System is still on 3.2E with IOS35.)

    I'm currently trying a system update through the sd card

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •