Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: softmod doesn't work after installing backup loader

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    softmod doesn't work after installing backup loader

    Hello,

    I softmodded my wii v4.2e
    I also installed Configurable USB loader and all things worked properly.

    Now I installed Backup loader. Since I did that I can't start my games with cfg USB loader.
    My homebrew channel works, but from the moment I want to start wad manager v1.4. of something else. I got a black screen (my wii blocks).

    I also tried to use 'any title deleter'. the problem was that the program also do not start.

    The files I installed (and then it went wrong) are:
    - backuplauncher0.3gamma.wad
    - IOS36.wad

    Can someone help me? Does someone knows how to solve this problem? How to re-install the IOS36 maybe? How to delete that backup launcher?

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,473
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    go into wii data managment and delete the BAckup Launcher.... and then see if that fixes it... but otherwise did you make a NAND backup and have bootmi or preloader installed???


  3. 1 User Says Thank You emuhack For This Useful Post


  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I deleted the backup loader true wii menu. Still not working.
    I didn't do a NAND backup (didn't even knew that you could backup a wii).
    No bootmii or preloader installed.
    Can't I use them trough SD-card?

  5. #4
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,191
    Thanks
    307
    Thanked 9,585 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by Shakeywii View Post
    I deleted the backup loader true wii menu. Still not working.
    I didn't do a NAND backup (didn't even knew that you could backup a wii).
    No bootmii or preloader installed.
    Can't I use them trough SD-card?
    Do you have preloader/priiloader installed?

    If you do hold reset and boot, preloader will start
    Extract CB2_BB_Wad-Manager-1.4.zip to a formated sd-card
    Download IOS36-64-v3090.wad to sd:\wad
    In preloader click load/install
    Then load bootmii-booter
    Wadmanager should start, use ios249
    Install ios36-v3090
    Reboot and test hbc
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  6. 1 User Says Thank You mauifrog For This Useful Post


  7. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    How can I install preloader as the mii boot function in homebrew channel does not work?

  8. #6
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,473
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    Quote Originally Posted by Shakeywii View Post
    How can I install preloader as the mii boot function in homebrew channel does not work?
    just to clarify you have HBC working or no!!!

    and have you tried the priiloader install from the HBC if you have it working... then you can go from there...

    you will have to get the preloader files from the pack from the tut that you used and put it in the apps folder on sd and then get into HBC and try to load it.... or does it give a black screen...

  9. 1 User Says Thank You emuhack For This Useful Post


  10. #7
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,191
    Thanks
    307
    Thanked 9,585 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by Shakeywii View Post
    How can I install preloader as the mii boot function in homebrew channel does not work?
    I was hoping you already had it.
    Hold reset and boot, does it load?

    If you don't have prelaoder test this, extract BB_Bootmii_Booter.zip to a formated sd-card. If you have a bootmii folder of your own, replace the one on the card with yours. Bannerbomb the card. What happens?
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  11. 1 User Says Thank You mauifrog For This Useful Post


  12. #8
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I already tried some other things before I read this. Sorry
    I updated my software trough nintendo update. I already had the newest version, but OK. Another forum told me that it would work.

    It did, partly. I now can already run WAD manager v1.5..
    I also have already deleted 'backup loader.wad and cfg usb loader.wad.

    When I wanted to re-install the cfg usb loader, it didn't work. Error.
    I thought that it would be the IOS249 (with the nintendo software workout it was maybe reset tot the nintendo file, and not the cIOS).
    So I tried to uninstall the IOS249 --> installing works, uninstalling does not.

    What now?

  13. #9
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,473
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    When you did the update through nintendo... it re-wrote all the hacked IOS... so all you have to do is go through the tut again and re-mod... but i would pick another loader... lol


  14. 1 User Says Thank You emuhack For This Useful Post


  15. #10
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    LOL, me 2.
    The problem is that I have to delete IOS249, and he does not do that.
    Or would I have to delete all the 'hacked' stuff. (also homebrew channel)? Then, 'update' trought nintendo? And then install all the things again?

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •