Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: softmod doesn't work after installing backup loader

  1. #11
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,472
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    you should not have to delete all the HBC stuff as i did not when i upgraded from 3.3U to 4.1u... um you are using messies guide right???

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The fault i get by uninstalling ios249.wad:
    deleting tickets ERROR! (ret = -1017)
    also for title contents and title

  3. #13
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,472
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    Ok try this... i look at messies guide and it looks like there are three different packs of files that you can get to do this step of the IOS249 deletion.... look at lines 6,7,8 in the quote!!!

    Messies Guide
    PART B: The extermination of the evil stub ios249

    Ok, so N did this update and thos ppl knew that we use ios249 to isntall our cios and place our backups. What did they do? they invented an empty ios ("stub") and place it in slot 249, to stop us. Like they will! Muhahahaha. Here is what we do about it. We will uninstall ios249 stub, and then isntall our own cios38rev14 in slot 249:

    B1) GET THIS PACK(Thanks to Dogeggs, he sure made the trick... this will probably work for anyone) or GET THIS PACK 2 or GET THIS PACK 3 (pick start with the first one, if you get an error pick the next one and follow instructions from B2 and on again. One of this will do the trick without an error. If still nothing, try this)

    B2)Format the SD card, with FAT32, place the contents of the included folder in the SD card root. Only files in SD root should be:
    root:\Wad\
    root:\bootmii\
    root:\startup.elf
    root:\boot.dol
    root:\00000001\ <-(if available)

    B3)Place the SD card in the wii, start HBC and press home ar the main HBC screen. (If your wii boots to Bootmii, just go to B5)

    B4)Select bootmii and wait.

    B5)Wadmanager should start.(On ios select, select ios36, or try a few, 249, 250 dunno,we are scratching our heads with this)!!

    B6)Select SD card and press A to continue.

    B7)Select ios249 from wad folder and press A

    B8)change the action to "uninstall wad", press A

    B9)Done!! now to the next step!!

    Try that

  4. 1 User Says Thank You emuhack For This Useful Post


  5. #14
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I used a dutch installation tutorial.

    Wii softmodden voor firmware 4.2E

    3 packages.
    First one tells how to install homebrew channel. That still works, so I will not install that one.

    The second one tells how to uninstall IOS249. But this does not work.

    The third one tells how to install cIOS249.

  6. #15
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,472
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    ugg... let me see if i can get more help on this or search the forums...


  7. 1 User Says Thank You emuhack For This Useful Post


  8. #16
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,472
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    Quote Originally Posted by Shakeywii View Post
    I used a dutch installation tutorial.

    Wii softmodden voor firmware 4.2E

    3 packages.
    First one tells how to install homebrew channel. That still works, so I will not install that one.

    The second one tells how to uninstall IOS249. But this does not work.

    The third one tells how to install cIOS249.
    what i would do is search this forum for how to make your wii a virign again, and do that.... and then use messies guide the link is in my sig... (dont dont use the other tutorial that you were using) try that

    (install everything at your own risk)


  9. 1 User Says Thank You emuhack For This Useful Post


  10. #17
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,180
    Thanks
    307
    Thanked 9,572 Times in 2,972 Posts
    Blog Entries
    15
    Just follow the 4.2 guide linked below. Do every step, read and follow every word, regardless of what you have already done. It should work out for you. If a step does not work, do not move on to the next until the issue is resolved.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  11. 1 User Says Thank You mauifrog For This Useful Post


  12. #18
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Thanks
    10
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It works proparly again. Thank you very much. Now I go and play a nice game.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •