Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Help bringing my Wii back to Virgin-status

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    12
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Help bringing my Wii back to Virgin-status

    So I used http://sites.google.com/site/completesg/hacking-guide and followed the guide completely up til the point before installing a backup loader but after preloader was installed. I have version 4.1U. I then handed the Wii to a friend to install a Loader for me. He then tried to do a SoftMii install, using Cioscorp in HBC. After that installed, i could no longer run any kinds of wads from HBC. So he ran a system format thinking it would correct the problem...... Didnt.

    Now when my Wii is turned on, it auto-boots into Preloader.
    Says at the bottom, "priiloader v0.2 (r30), IOS v60, systemmenu v449

    I can then choose to load the system menu from Preloader, and it will bring me back to the main Wii menu, and everything looks stock, however, since it was formatted, no longer have HBC, and when I try to run Hackmii installer, the screen just goes black. What do I need to do in order to get this sytem back to stock so that I can be modded correctly? I also do not have a save of the original NAND.

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by impulsze View Post
    So I used http://sites.google.com/site/completesg/hacking-guide and followed the guide completely up til the point before installing a backup loader but after preloader was installed. I have version 4.1U. I then handed the Wii to a friend to install a Loader for me. He then tried to do a SoftMii install, using Cioscorp in HBC. After that installed, i could no longer run any kinds of wads from HBC. So he ran a system format thinking it would correct the problem...... Didnt.

    Now when my Wii is turned on, it auto-boots into Preloader.
    Says at the bottom, "priiloader v0.2 (r30), IOS v60, systemmenu v449

    I can then choose to load the system menu from Preloader, and it will bring me back to the main Wii menu, and everything looks stock, however, since it was formatted, no longer have HBC, and when I try to run Hackmii installer, the screen just goes black. What do I need to do in order to get this sytem back to stock so that I can be modded correctly? I also do not have a save of the original NAND.
    hi,

    if you can get to system menu via bootmii or preloader and you have internet conection, update to 4.2 and use the tut for 4.2 by messie. I was pulling my hair out for three days until i updated. then i had it up and running playing backups within 30mins thru neogamma

    dale

  3. #3
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,184
    Thanks
    307
    Thanked 9,580 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    Download bannerbomb_signcheck_elf.zip and extract to your sd-card
    Boot into preloader and click load/install
    Load the boot.dol
    Preloader should run, hit reset many many times until the app exits.
    Then post the signcheck.cvs file from the sd-card here.

    Also check your sd-card for the hackmii installer log. If it is there post it here also.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  4. 1 User Says Thank You mauifrog For This Useful Post


  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    12
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by daleh43 View Post
    hi,

    if you can get to system menu via bootmii or preloader and you have internet conection, update to 4.2 and use the tut for 4.2 by messie. I was pulling my hair out for three days until i updated. then i had it up and running playing backups within 30mins thru neogamma

    dale
    Ok will try this. Can I go back to 4.1 afer, or do i stay at 4.2?

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    12
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by daleh43 View Post
    hi,

    if you can get to system menu via bootmii or preloader and you have internet conection, update to 4.2 and use the tut for 4.2 by messie. I was pulling my hair out for three days until i updated. then i had it up and running playing backups within 30mins thru neogamma

    dale
    Do you have a link for messies tut? Is there a way to have softmii on 4.1 or 4.2? I'd prefer to use the disc channel than a separate one if possible.

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    12
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by daleh43 View Post
    hi,

    if you can get to system menu via bootmii or preloader and you have internet conection, update to 4.2 and use the tut for 4.2 by messie. I was pulling my hair out for three days until i updated. then i had it up and running playing backups within 30mins thru neogamma

    dale
    Ok, I tried to update to 4.2, but kept getting an error code 32004. I'm lost now. =( I'm assuming that I won't be able to update due to the cioscorp....
    Last edited by impulsze; 12-17-2009 at 10:05 PM. Reason: add more info

  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    12
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by mauifrog View Post
    Download bannerbomb_signcheck_elf.zip and extract to your sd-card
    Boot into preloader and click load/install
    Load the boot.dol
    Preloader should run, hit reset many many times until the app exits.
    Then post the signcheck.cvs file from the sd-card here.

    Also check your sd-card for the hackmii installer log. If it is there post it here also.
    I have tried to do this, but the app would never exit the loading screen. I was sitting there for about 10 minutes pressing reset and nothing happened. Here is the hackmii install log I had saved as soon as I recognized there was a problem.

    HackMii v0.6 installer starting up
    PVR = 00087200
    running under IOS 36 rev 0xc16
    45 titles are installed
    Found IOS 254: revision: 0x7a6a*
    Found IOS 61: revision: 0x131a.
    Found IOS 60: revision: 0x181e.
    Found IOS 56: revision: 0x131a.
    Found IOS 55: revision: 0x141d.
    Found IOS 53: revision: 0x141d.
    Found IOS 51: revision: 0x1300.
    Found IOS 50: revision: 0x1400.
    Found IOS 38: revision: 0xe1a.
    Found IOS 37: revision: 0xe1c.
    Found IOS 35: revision: 0xc14.
    Found IOS 34: revision: 0xc13.
    Found IOS 33: revision: 0xb12.
    Found IOS 31: revision: 0xc14.
    Found IOS 30: revision: 0xb00.
    Found IOS 28: revision: 0x50d.
    Found IOS 22: revision: 0x30c.
    Found IOS 21: revision: 0x20d.
    Found IOS 20: revision: 0x100.
    Found IOS 17: revision: 0x206.
    Found IOS 16: revision: 0x200.
    Found IOS 15: revision: 0x10a.
    Found IOS 14: revision: 0x107.
    Found IOS 13: revision: 0x10.
    Found IOS 12: revision: 0xc.
    Found IOS 11: revision: 0x100.
    Found IOS 10: revision: 0x300.
    Found IOS 9: revision: 0x209.
    Found IOS 36: revision: 0xc16.
    Found IOS 3: revision: 0xff00.
    Found IOS 2: revision: 0x1c1.
    Found IOS 4: revision: 0xff00.
    IOS versions: Installer: 34, HBC: 61, DVDX: 36
    launching IOS for the installer...starting preparationsCalling boot2_run(1, 34)
    Waiting for boot2 to load ...
    boot2 loaded, waiting for IOS
    IOS loaded: IOS34 v12.19
    IPC started (505)
    parsing last generation bootmap
    found valid boot2 blockmap at block 1 (pos 0x627c0), submap 0, generation 2
    found valid boot2 blockmap at block 5 (pos 0xe67c0), submap 0, generation 3
    parse_blocks: found 2 valid blockmaps
    found 2 valid blockmaps
    using generation 3
    boot2 blocks: 00 01 02 03 04 05 06
    boot2bin @5,0 (blocks=0,1 - bootmii=0)
    bootmii@-1,-1
    boot2 blocks: 06 05 04 03 02 01 00
    boot2bin @5,1 (blocks=6,5 - bootmii=0)
    boot2 block layout: 2 2 1 1 1 0 0
    Assembling boot2 in RAM
    copyright size = 34
    copyright text = 'Copyright 2008,2009 Team Twiizers.'
    tmd ends at 0x80295dac, data starts at 0x80295de0
    bootmii version = '1.1'
    prepare_bootmii: bootmii_check_boot1 failed: -2
    preparations done!The test results are in:

     Using IOS versions: Installer: 34, HBC: 61, DVDX: 36

    The Homebrew Channel: Can be installed
    DVDX: Can be installed
    BootMii: Can only be installed as an IOS
     The installed boot1 version prevents a boot2 install (-2)
    A BootMii install requires a SD card.

    Runtime files will be written, these are required to
    properly boot BootMii.

    Mounting SD card...
    Creating directory '/bootmii'...
    Writing '/bootmii/armboot.bin'...
    Writing '/bootmii/ppcboot.elf'...
    Writing config file...
    Skipped, file already exists

    Done.

    Removing title 0x00000001000000fe...
    Deleting 1 ticket

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    12
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Any help would be appreciated.

  10. #9
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,184
    Thanks
    307
    Thanked 9,580 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by impulsze View Post
    Any help would be appreciated.
    The signcheck will be very helpful
    Goto this folder

    There are two signcheck version dol and elf, also with 3 loadmii versions, try them all until you find one that works. Then post the signcheck.cvs and let me know which one worked.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  11. #10
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    12
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok I need help bad. I let my friend try to correct his errors since he said he knew how..... Heres where we stand. He told me he was gonna use Dop-IOS to try to fix everything. So he loaded Dop-IOS using Preloader, and chose to try to update the Wii from 4.1U to 4.2U using Dop-IOS SystemMenu. So he does. The Wii loads normally to regular system menu 4.2U.

    I try to use Messie's TUT for 4.2U, but cant get past the A2 step. The screen is just black when I press Ok to load SD. I have a feeling that all those stupid Cioscorp IOS's are still in there, even though it says 4.2U. I dont know what to do.

    Preloader seems to be gone now, cant load into it by holding reset. =(

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •