Results 1 to 7 of 7

Thread: Full Brick - Black Screen

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Full Brick - Black Screen

    Hello, I recently bricked my Wii due to stupidity. If anyone could help me out it would be much appreciated. I have checked out a hell of a lot of posts so far and any input into my problem would be great. Here is what my Wii has:

    3.3U
    D2Pro9V3 Mod chip
    HBC
    - possibly preloader and bootmii - not sure if I completed the install of these previously


    I have been trying to get all my games to play through the disc loader and have been manually installing ios's. My most recent update was to try to get NSMB working along with a couple other games.
    The last ios install included the following:

    IOS21-64-v514.wad
    IOS30-64-v2816.wad
    IOS249-64-v65280.wad

    After installing I left the HBC and got a black screen. I can only ever see black now. I reboot to black all the time - no words at all.

    The problem is probably that IOS30 that I installed - I believe it is the system IOS for 3.3U.

    Tried so far:
    -Loading through SD card on the front w/ "cBoot2 + Wad Manager v 1.5" as per a post - no luck; still black screen

    Going to try later:
    -hold reset button on power up
    -make an autoboot disc as per previous posts

    Are there any suggestions out there or other info that would help me?
    I know there is some sort of GC controller trick, but I don't have one of those (would pick one up if I need to though).
    What about a savemii? Is there a point to this if I already have a modchip or would it be able to save mii?

    I am hoping that having a modchip installed will help me boot straight up, but I am not too confident due to the all black screen I keep seeing. If I am able to boot up, what should I be installing for IOS's?
    Last edited by mikestoi; 12-09-2009 at 06:33 AM. Reason: added more info

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,103 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    IOS30 v2576 is the correct version for 3.3.

    IOS249 v65280 is the stub that comes with 4.2

    Not sure why anyone would need to install IOS21.

    IOS30 v2816 is undoubtedly the stub IOS30 that Nintendo update all Wiis above 3.4 with.

    So there you go, you stub bricked your Wii. Manually installing IOS for which you have no idea as to their operation is a bad idea, as you have discovered.

    Hold reset when you start the Wii to check for Preloader.

    Watch the DVD slot (when no disc inserted) when you power on the Wii for two quick flashes.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Turned the Wii on while holding the reset button. Only one blink - same as if I don't press the reset button. Looks like no Preloader.

    I also burned some autoboot discs to try out but couldn't get those to boot up from Power On. I put the disc in, turned off the Wii, then started it up again. Also tried powering on while holding down the reset button and none of the discs I tried worked.

    The discs that I tried were downloaded from a previous post:
    - Autoboot 3.2E
    - Autoboot AnyRegionChanger
    - Autoboot Bootmii
    - Autoboot Universal Unbrick
    - Autoboot Wad Manager

    Anything my mod chip can do for me?
    If not that then will the Savemii do anything?

  4. #4
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,168
    Thanks
    307
    Thanked 9,559 Times in 2,969 Posts
    Blog Entries
    15
    Sorry there is nothing you can do, it a brick.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by mikestoi View Post
    Turned the Wii on while holding the reset button. Only one blink - same as if I don't press the reset button. Looks like no Preloader.

    I also burned some autoboot discs to try out but couldn't get those to boot up from Power On. I put the disc in, turned off the Wii, then started it up again. Also tried powering on while holding down the reset button and none of the discs I tried worked.

    The discs that I tried were downloaded from a previous post:
    - Autoboot 3.2E
    - Autoboot AnyRegionChanger
    - Autoboot Bootmii
    - Autoboot Universal Unbrick
    - Autoboot Wad Manager

    Anything my mod chip can do for me?
    If not that then will the Savemii do anything?
    i'f got the same problem here
    en there's nothing we can do
    and savemii does not work for un??

  6. #6
    Junior Member DUZLA+'s Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    69
    Thanks
    13
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by mikestoi View Post
    Turned the Wii on while holding the reset button. Only one blink - same as if I don't press the reset button. Looks like no Preloader.?
    I noticed with the cboot2 with sd inserted it does not flash twice but loads cboot2 ok, take out the sd card & check if it flash's once when power pressed & twice quickly a second after, thats how my wii's work with bootmii/boot2 cboot2

    did you install the hackmii installer before bricking?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It only blinks once. No more blinking at all later on. No Hackmii installed. I guess I am going to bite the bullet and get myself another Wii

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •