Results 1 to 8 of 8

Thread: Brick or hardware fault?

  1. #1
    New Member erikie's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    524
    Thanks
    8
    Thanked 170 Times in 141 Posts
    Blog Entries
    2

    Brick or hardware fault?

    I have 3 Wiis at home all with the same problems.
    They all give black screen after switching on.
    When a disk is in the drive and press power, the disk spins.
    If it is a backup disk the disk stops spinning after a minute or so. If it is a genuine nintendo disk the drives keep spinning.
    If there is no disk when powering on and then insert a disk, the disk does not spin. However it ejects fine. Reset button is not doing anything.
    I tried multiple bluetooth modules but nothing helps. None of my wii motes are registered on any of the bluetooth modules I tried so I cannot power on the Wii using the wii mote.
    Are these wiis bricked? there is no bootmii installed on it as the light only flashes once during powering up. I have no nand backups of it as I bought these second hand with these symptoms to fix them.
    Tried the GC controller trick, but nothing comes up.

    I hope this is just a nand corruption issue and not a hardware fault. Will try to install an infectus 2 to try to flash bootmii into the nand to see if I can do something with that.

    Or will the rescue disk help me out? I have not tried my wasabi dx yet as I don't know if it is set to autoboot disks. Will this be an option too?

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    Sound like full bricks to me. Without successful GC trick, no autoboot or rescue disks will work.

    Good luck with the Infectus, it would be nice to hear of someone having success with that thing.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  3. #3
    New Member erikie's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    524
    Thanks
    8
    Thanked 170 Times in 141 Posts
    Blog Entries
    2
    My Infectus is coming today by courier from Italy, very good and quick service!
    Hopefully I can get it working this weekend and have some good results with it

    Update:
    I installed the infectus 2 on the main board (not an easy task)
    I was able to dump the nand and this was the same version as I have in my own Wii. What a bonus
    Flashed the first 9 blocks of my own in it and BootMii comes up.
    Now I am going to format and install new software in the Wii and it should be as good as new.
    It really works!!!!
    Last edited by erikie; 12-13-2009 at 11:44 AM.

  4. 1 User Says Thank You erikie For This Useful Post


  5. #4
    New Member erikie's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    524
    Thanks
    8
    Thanked 170 Times in 141 Posts
    Blog Entries
    2
    I used a tool to re-format the whole wii, that way I did not had to use Inbetwiin for copying over system files. This way unbricking Wiis is pretty easy to do.
    The only catch is that you need to be able to get bootmii on it. If that works than the wii is recoverable otherwise you are screwed!
    I know have a working wii with 3.1E firmware and only the disc channel. Will assemble the thing tomorrow and use mariokart to update to 3.3E firmware.
    Will I need to add the other channels by using a wad installer or will they come when I update to 3.3?

    Update:
    I loaded Wii play and then had the option to update the firmware which I did.
    Then I was still on 3.1E but with everything in the Wii on channels So it is completely working again
    Last edited by erikie; 12-14-2009 at 07:14 AM.

  6. 1 User Says Thank You erikie For This Useful Post


  7. #5
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,188
    Thanks
    307
    Thanked 9,584 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by erikie View Post
    My Infectus is coming today by courier from Italy, very good and quick service!
    Hopefully I can get it working this weekend and have some good results with it

    Update:
    I installed the infectus 2 on the main board (not an easy task)
    I was able to dump the nand and this was the same version as I have in my own Wii. What a bonus
    Flashed the first 9 blocks of my own in it and BootMii comes up.
    Now I am going to format and install new software in the Wii and it should be as good as new.
    It really works!!!!
    Do you have a link that could describe the process you took to install the infecteus and dump the nand and such? I have looked, but have not found anything very useful in regard to the wii.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  8. #6
    New Member erikie's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    524
    Thanks
    8
    Thanked 170 Times in 141 Posts
    Blog Entries
    2
    I used the flash software found here in this topic: Infectus NAND Flasher 1.03 (Amoxiflash Dot Net for Windows) - Wii, XBOX360, PS3
    But had to find out bits and pieces myself.
    Hoe to connect the infectus to the nand can be found on the infectus site itself.
    Also you need to have the correct blocks from boot1 and 2 with bootmii in it to flash into the bricked wii. Feel free to ask anything as I will going to fix my 2nd later in the week

  9. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    erikie
    sorry, but did not understand about the blocks right BOOTME 1 and v2. It would be the files and backup NAND to recover from the wii?

  10. #8
    New Member erikie's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    524
    Thanks
    8
    Thanked 170 Times in 141 Posts
    Blog Entries
    2
    block 0 is the boot 1 block.
    If this is the new boot1 then you cannot perform this trick.
    It only works on the older Wiis (produced before aug 2008)
    I have both boot 1 blocks here so if you want PM me your email and I can send both files to you. So you can compare this with your own nand.
    If you have the old boot1 then you can flash block 1 - 7 (boot2) to the nand if you have a nand with bootmii already installed.
    That way you can start with bootmii and format the nand again to get it working

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •