Results 1 to 10 of 10

Thread: how to restore system menu in wii?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy how to restore system menu in wii?

    I have this Wii with 3.2u before but now i cannot access the wii system menu anymore..

    If i boot without SD, the preloader appears with nothing more to do as everthing i click will give error like "system menu error"

    Is there a way I can restore the system menu in my wii? how? Thanks for any help...


    cheers..

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    Simply re-install IOS30 v1040 and System Menu 3.2U v289 acquired through http://www.wiihacks.com/other-faq-gu...ownloader.html

    What happens if you booth with SD?
    Last edited by Tealc; 12-09-2009 at 03:00 AM.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  3. 1 User Says Thank You Tealc For This Useful Post


  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    If i boot with SD, I can boot to HBC, then I can run wad manager. as long as the content of my SD has those installed..

    SO do you mean I just copy to my SD the system menu 3.2u and IOS30V 1042 then run it thru wad manager 1.4? Is this a brick proof process? I'm afraid to brick my wii permanently..

    Thanks TEalc....

    cheers.

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I also saw in the link you provided that I must intall first IOS30V1040 wad before the system menu 3.2u wad right? what will happen if i do it the other way around? WIll it damage the wii? Thanks again...

    cheers.

  6. #5
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    Probably nothing but follow the order as it is known to work ok.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  7. 1 User Says Thank You Tealc For This Useful Post


  8. #6
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Got it working fine now Tealc. Thanks for your help...

    One last question after I installed the systemmenu_289, I notice the Neo Gamma backup loader channel was there already together with hbc, was it included in the 289 wad file?


    cheers..

  9. #7
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    Installing a new/replacement system menu does not affect the channels already installed, apart from those that are updated as part of the menu i.e. Weather, News.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  10. 2 Users Say Thank You to Tealc For This Useful Post


  11. #8
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Us HBC 4.2 Newbie System Menu has been unistalled or deleted

    I am new to all of this..... I installed HBC 4.2 and was booting from SD.... Everything was going great finally after like 10 hrs later.... Some how some where in my delirious state I uninslalled my sytem menu... my bootmii is not doing what it once did.... I can access the HBC but my wiimotes do not work... I can't do anything but reset..... is there a fix for this..... I thank u in advance for any help on this matter..... Thanks

  12. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    System Menu black screen

    I think I have removed the system wad when downgrading but didn't install it in wad manager.
    Now I am black screen now. Although I had bootmii as IOS with NAND backup, the bootmii as boot2 doesn't install. Now my wii is totally a brick(No system menu nor bootmii). I try the Savemiifrii method with GC control but nothing shown. I think there are no methods expect changing motherboard or mod the chip with Infectious (However, I am not good at this DIY stuff) for my wii, right?
    If right, then I need to say bye for my wii~~~~

  13. #10
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,191
    Thanks
    307
    Thanked 9,584 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •