Page 2 of 201 FirstFirst 12341252102 ... LastLast
Results 11 to 20 of 2006

Thread: Guide: How to fix Korean 4.2 error: 003 unauthorized device has been detected

  1. #11
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,162
    Thanks
    528
    Thanked 1,325 Times in 418 Posts
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by Tealc View Post
    Well I guess IOS70 is IOS60 really with all the anti-homebrew rubbish added in so there's no reason why IOS60 couldn't function as a System Menu. Might be tricky when updating to 4.3+ comes about.

    Well there be a genuine use for a cIOSCORP file, we'll have to wait and see.
    Does this mean I might need to create a new image?

  2. #12
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,103 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    I know I'm as shocked as you mate.

    cIOSCORP mostly FAIL doesn't have the same ring to it.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  3. #13
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    39
    Thanks
    13
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by rolla03 View Post
    i have a korean wii with the dreaded error 003. i have drivekey set to autoboot and a retail copy of the ssb ntsc. what files would i need to fix this ? i was thinking if the ssb will boot up i maybe i can use smash stack to load homebrew ? after that what do i have to do ? maybe we can use that patch IOS70-65535 to fix this error ?

    @PEYOTE so if you have an patched IOS70-65535 then you unit will be safe to update ? since i understand that this error 003 is caused by an unpatched ISO70?

    if this patched ios can help, maybe you can ask the author of the patched ISO70 to help us out ?
    before doing anything further... try to autoboot ssbb first via rescue menu.

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    23
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    It seems its impossible to auto boot ssbb ntsc version. If you set the diagnostic disc flag to make it auto boot it will show a "insert disc" message when trying to boot up.

    Drivekey does not seem to help either unless there is some other modification done to the wii. And Smash stack does not work with the pal version.

    If I have a game with 4.1U update on it, anyway to force that update to run even though wii is detected as 4.2U

    If I understand correctly the wii will prompt the user for an update if you have a lower firmware then the one on the wii game disc.

    Unfortunately I have no skill in this area.

    Edit: Just curious, what happens if you use the auto boot patched SSBB ntsc disc to boot up, and then when the "insert disc" message appears replace it with the untouched disc (or original) and try to make the game load.
    Last edited by Common_Sense; 12-06-2009 at 03:12 AM.

  5. #15
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    26
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Well , im so far to help you guys with a big great idea, but i have a korean / usa wii and we can make all tests , i don't care if brick even more , im here to help and post all steps , any ideas , i will try and i hope we can fix this crazy error , so, let's do it?

    we can eliminate all non functional ways to start thinking on the right fix
    korean 4.2(usa) can't boot any modded iso , i try all boots, hacks, and no way
    i can't run any game too i don't know why , other 003 k can boot some games, but i think it's only possible becouse have some hacks on nand before brick , my wii never run any game , i just outbox it and update online and bang ! 003 on my first time with wii... so, it don't have any save or hack inside ...

    any ideas are welcome and just send me a msg and i will try the new ways ...

    i buy another console, fullbricked with opera screen, usa, bricked with mario strickers pal, the first genius on forum to help me to fix this usa console i will gift with my korean motherboard , i need help , i want to fix it before christmas...

  6. 1 User Says Thank You BiancoCF For This Useful Post


  7. #16
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    39
    Thanks
    13
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by BiancoCF View Post
    Well , im so far to help you guys with a big great idea, but i have a korean / usa wii and we can make all tests , i don't care if brick even more , im here to help and post all steps , any ideas , i will try and i hope we can fix this crazy error , so, let's do it?

    we can eliminate all non functional ways to start thinking on the right fix
    korean 4.2(usa) can't boot any modded iso , i try all boots, hacks, and no way
    i can't run any game too i don't know why , other 003 k can boot some games, but i think it's only possible becouse have some hacks on nand before brick , my wii never run any game , i just outbox it and update online and bang ! 003 on my first time with wii... so, it don't have any save or hack inside ...

    any ideas are welcome and just send me a msg and i will try the new ways ...

    i buy another console, fullbricked with opera screen, usa, bricked with mario strickers pal, the first genius on forum to help me to fix this usa console i will gift with my korean motherboard , i need help , i want to fix it before christmas...
    read the 1st thread in this topic on what you should do. the key point is to try running smashstack via SSBB game. once we got that... then we can think of how to proceed next...

  8. #17
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    26
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    i try on both consoles , the korean can't boot SSBB anymore with 4.2 and the usa i can get into RM but the SSBB keep spinning forever on black screen , i have the ntsc original dvd9 SSBB , i trying to burn some unbrick discs , v3 and v4 , i have no more ideas...

    at now, i can't boot any disc , only the usa wii can boot the pink nintendo repair disc 1.31....

  9. #18
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    39
    Thanks
    13
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    shucks!... looks like ntsc SSBB can't autoboot. i heard PAL SSBB can autoboot, but smashstack exploit doesn't work. hopefully someone is developing an exploit for PAL SSBB.

    @mauifrog,
    do you have any other suggestions? any other games that can autoboot and have exploit?

  10. #19
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    26
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    the pal SSBB can't boot on my usa wii , all modfied disc to autoboot start and stop , and all normal iso or original games, keep spinning on black screen , my usa wii have the opera white screen , in this case, i think the drivekey preset to autoboot maybe work, do you know what games can run on my console from RM ?

  11. #20
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    32
    Thanks
    3
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I have same issue: in RM, rented SSBB usa does not autoboot, tv all black right coner 4.2usa disappear. does drivekey work?

Page 2 of 201 FirstFirst 12341252102 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •