Page 193 of 202 FirstFirst ... 93143183191192193194195 ... LastLast
Results 1,921 to 1,930 of 2017

Thread: Guide: How to fix Korean 4.2 error: 003 unauthorized device has been detected

  1. #1921
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    If your wii does not have a modchip, it will not read burnt discs from recovery menu, or at least that is what I understood from reading most of this thread.

  2. #1922
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    So that means I must have a modchip or WODE? No way to get around it?

  3. #1923
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    A dvd drive capable of reading burned disc, or a wode (new wii dvd drives will not work, you may need to replace it.)
    A modchip or a wode
    These are requirements from the first post. You may get arround if you have cioscorp installed, also mentioned at the bottom of the first post.

    This guide will fix the 003 error, only if ios36 is patched with the trucha bug.
    This would typically require cIOSCORP 3.x to be installed prior to system update
    If you where loading backups from the disk channel, you may have cIOSCORP
    But as you say you were loading discs from another channel, you may not have the ios36 patched.

  4. #1924
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Icic, this means that if I had cIOSCORP, I would be able to run the burnt disc from the original disc channel?

    Guess I have to go get a wode

  5. #1925
    Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,692
    Thanks
    254
    Thanked 396 Times in 369 Posts
    with cIOSCorp but not a dvd readible DVD-Rom in ur Wii console, u've no luck to run the burnt disc.....no matter from the original disc channel, or a GECKO channel .

  6. #1926
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok, so I've gotten myself a WODE, hooked it up, but somehow the disc is still not running. Are there some settings I have to change before I'm able to perform magic with my brick? I've seen giantprune's video on youtube and I don't see any disc inserted... so I suppose the games were loaded from HDD?

  7. #1927
    New Member da_letter_a's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    57
    Thanks
    0
    Thanked 116 Times in 19 Posts
    Heya mauifrog,

    I have a friend come to me for help on how to fix their error 003'd Wii... He found your tutorial here, and we have managed to get all of the tools needed in your tutorial, and we have managed to generate the disc1.iso and disc2.iso from MKWii-US and SSBB-PAL, and then tried to perform the tutorial with a WODE. However, whenever my friend tries the disc switching step with the WODE (at the "Channel install confirmation" section), it does not work, and instead just freezes when he selects "install". He says that the WODE detected one read, and 32kb transferred, but then it just freezes. Same thing also happens if he tries to go back to the game's main menu instead of selecting "install". Pretty much any time after swapping from disc1.iso to disc2.iso, when the Wii tries to access data, it freezes.

    Would you know what exactly could be causing this disc swap (or in the WODE's case an iso swap) malfunction, and what we could do to make it work?

  8. #1928
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,180
    Thanks
    307
    Thanked 9,571 Times in 2,972 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by da_letter_a View Post
    Heya mauifrog,

    I have a friend come to me for help on how to fix their error 003'd Wii... He found your tutorial here, and we have managed to get all of the tools needed in your tutorial, and we have managed to generate the disc1.iso and disc2.iso from MKWii-US and SSBB-PAL, and then tried to perform the tutorial with a WODE. However, whenever my friend tries the disc switching step with the WODE (at the "Channel install confirmation" section), it does not work, and instead just freezes when he selects "install". He says that the WODE detected one read, and 32kb transferred, but then it just freezes. Same thing also happens if he tries to go back to the game's main menu instead of selecting "install". Pretty much any time after swapping from disc1.iso to disc2.iso, when the Wii tries to access data, it freezes.

    Would you know what exactly could be causing this disc swap (or in the WODE's case an iso swap) malfunction, and what we could do to make it work?
    The only thing I know about the wode is that there is a setup file with a list of title id's for dual layer dics. You would need to add the title id of the swap disc to that config, say 0SBE01. It should work with MK, as that is what pune used in his video, but other than that MK has not been confirmed with wode. I have had confirmed disc swap with Castelvania and Starfox VC via wode. I believe the only issue is setting the title id in wode so it knows it is loading a dl disc. I don't have a wode, so that is the best I know.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  9. #1929
    New Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Hi,i have some doubts:
    my wii region JPN and i burned DISC1.bin
    (Mario_Kart_Jap),console run sucessfully.but after
    i removed by DISC2.iso and click 'install',the
    screen became black and never change.
    yesterday i burned SWAP DISC.bin
    (Castlevania:Jugdment _Jap),console run
    successfully too.but the the mod ssbb_pal.iso can
    not be run.i try again and again...
    another one told me the DVD+R DL i use is working for 003 USA WII OK.
    modchip setting is wiikey fusion,my friend told
    me that its can be use for saving 003.
    setting:
    wii region overwrite:yes
    Wii region blocked: no
    wii disc AutoBoot : yes
    GC full region : no
    can you tell me how to run the ssbb_pal?
    Last edited by SRW009; 08-30-2012 at 05:33 PM. Reason: Supplement

  10. #1930
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,180
    Thanks
    307
    Thanked 9,571 Times in 2,972 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by SRW009 View Post
    Hi,i have some doubts:
    my wii region JPN and i burned DISC1.bin
    (Mario_Kart_Jap),console run sucessfully.but after
    i removed by DISC2.iso and click 'install',the
    screen became black and never change.
    yesterday i burned SWAP DISC.bin
    (Castlevania:Jugdment _Jap),console run
    successfully too.but the the mod ssbb_pal.iso can
    not be run.i try again and again...
    another one told me the DVD+R DL i use is working for 003 USA WII OK.
    modchip setting is wiikey fusion,my friend told
    me that its can be use for saving 003.
    setting:
    wii region overwrite:yes
    Wii region blocked: no
    wii disc AutoBoot : yes
    GC full region : no
    can you tell me how to run the ssbb_pal?
    Sorry, but at the moment there is no way to load ssbb-pal on a jap wii because the ssbb-pal does not support jap language and loads black screen. The only possible fix atm is the cioscorp patched ios method described at the bottom of post #1. If you don't have patched ios from cioscorp then jap error 003 wii can not be fixed atm.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •