Page 179 of 202 FirstFirst ... 79129169177178179180181189 ... LastLast
Results 1,781 to 1,790 of 2017

Thread: Guide: How to fix Korean 4.2 error: 003 unauthorized device has been detected

  1. #1781
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,180
    Thanks
    307
    Thanked 9,571 Times in 2,972 Posts
    Blog Entries
    15
    Bad burn or bad media or bad iso or dirty DVD drive or bad drive
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  2. #1782
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by mauifrog View Post
    Bad burn or bad media or bad iso or dirty DVD drive or bad drive
    Lots of bad stuff going down ;<

  3. #1783
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,180
    Thanks
    307
    Thanked 9,571 Times in 2,972 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by OverlordBubbles View Post
    Lots of bad stuff going down ;<
    It is not all of those things, but those are the possibilities. It is impossible for me to tell you which one. It may be helpful if you have another wii to work with, test your burns on the working wii, etc. Have fun, you'll get it going. Also remember that the dvd drive must be compatible with dvd disc loading, newer drives are not so it may be possible that you need to swap drives. Have fun, you'll get it fixed eventually.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  4. 1 User Says Thank You mauifrog For This Useful Post


  5. #1784
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by mauifrog View Post
    It is not all of those things, but those are the possibilities. It is impossible for me to tell you which one. It may be helpful if you have another wii to work with, test your burns on the working wii, etc. Have fun, you'll get it going. Also remember that the dvd drive must be compatible with dvd disc loading, newer drives are not so it may be possible that you need to swap drives. Have fun, you'll get it fixed eventually.
    Yeah, thanks Mauifrog, you've been so much help. I've just got a new rip of mario kart, so hopefully it was that. I'll let you know.

    It looks like the wii has been chipped before. The drive looks like it has had the board changed AND an open source chip put in it.

    I still have faith though, thanks to you guys,

    Edit: Just burned the new one and I still get the same thing happening in both wiis. My main wii works great with all backups. Tried the backup in the dolphin emulator, and it boots. I don't understand

    Edit2: I burned an original version of Mario kart, and it loads on my wii.

    Edit3: I got it to work, aftre putting my dvd into the 003 wii. But the channel is already installed. Bugger it. I'll have to do the swapdisk method
    Last edited by OverlordBubbles; 07-23-2011 at 02:50 AM. Reason: Additional info

  6. #1785
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Fixed it! Using the swapdisk method. Thanks alot everyone and especially Mauifrog. Love you guys!

    Oh, it seems to be the DVD drive on the korean wii that is fubared.

  7. #1786
    New Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    First, a big thanks to mauifrog for the 003 fix and all the helpful folks on the forum. Alot of great information here.

    I have a korean wii with the infamous 003 error. Previously, it was running Homebrew Channel and loading via Neogamma/usb hard drive.

    I was able to get into recovery mode using a GC controller but unable to load any game (it displays 4.2 USA, and disk spins and stops).

    I figured it's probably because the Wii doesn't have a modchip. Today, I brought the Wii in to a local shop and saw this sequence of actions:

    - They open the Wii, connect a modchip to the drive, enter RM mode, using a NHL 2K (i think) game, was able to load.
    - They loaded Mario Kart doing what seem like disk swap and was able to install the MK channel.
    - They tried to load some other disk (not an original game) to fix it I guess, but it went into the error 003 screen.
    - They did not follow mauifrog's guide exactly, since there was no SD card used.
    - End result, they said the Wii cannot be fixed.

    So I know with a modchip, the Wii should be able to load games (the drive is good).

    Looking for advice, I am thinking about buying a Wasabi DX modchip to follow mauifrog's guide here. Probably have to use the swapdisk method since the Mario Kart channel is now installed.

    Any advice on whether it will work? Wouldn't want to spend the $$ on a modchip if the Wii is permanently bricked.

    Thanks.

  8. #1787
    New Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi, any advice on my post re: buying a Wasabi DX modchip to fix the 003 error given the symptoms in the previous post?

    Thanks.

  9. #1788
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    003 4.3U
    Mario Kart PWNS Method
    Wasabi DX
    Disc 1 Disc 2 is tested OK for repair 003 4.2U before

    Now Disc 1 load, swap the disc2 by pressing HOME button, install Mario Kart Channel, it show 001 error

    Wasabi DX is up to date V3 and tested in V2 too, both have same error. any idea?

    EDIT: Disc Swap PWNS solve this problem and the 003 Wii fixed
    Last edited by ahtin; 08-03-2011 at 09:08 AM.

  10. #1789
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks you mauifrog i just fixed my wii. thanks to your guide and thanks to all the time you invested to try fix it i this guide will help more people like me .

  11. #1790
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi, i have a wii 003 from my fren, he not sure ever install mario kart channel or not
    i have a wiikey modchip inside with autoboot.

    i have tested the mariokart pwns, it boot, when i try to install the channel , i swap the disc to ssbb-pal,
    it appear error, eject the disc and reset the wii

    then i try swapdisk pwns, i try the Family Party- 30 great games , it not autoboot at all, so far i try only mariokart will autoboot
    (i havent try other game and try from the list)

    can i use mariokart for swapdisc??
    the ssbb-pal maybe burning problem, i play it at normal wii also apear error eject the disc and reset the wii
    Last edited by foohoa; 09-07-2011 at 09:29 PM.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •