Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Please help! (Semi-)Bricked Wii thru systemmenu downgrade

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Please help! (Semi-)Bricked Wii thru systemmenu downgrade

    After doing some mods and trying to remove preloader, I 'think' i have a semi-bricked wii that when turned on, goes to a black screen.

    Background info: USA-Wii with 4.1U, installed HBC, preloader, neogamma r8 beta 15. I tried to remove preloader by installing a Systemmenu-v289.wad thru wadmanager, and didn't realize that i should've probably used v449 instead (or just plain left it alone).

    So, after rebooting, when the wii turns on, i hear the dvd drive searching for a disc (when it's empty), and just a black screen.

    Does anyone have any suggestions on how to recover my wii? (Somewhat detailed steps would be appreciated)

  2. #2
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,184
    Thanks
    307
    Thanked 9,580 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    If you did not install ios30 v1040 first, your wii is dead. If you have bootmii installed as boot2, you could fix it. You can try savemiifrii, but I doubt it will work.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I don't think i installed ios30 v1040. I installed bootmii as boot2.

  4. #4
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,184
    Thanks
    307
    Thanked 9,580 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by Flix View Post
    I don't think i installed ios30 v1040. I installed bootmii as boot2.
    If you have a boot2 bootmii you will be able to fix this.
    Try this
    Backup and format your sd-card
    Download cboot2_wadmanager_1.5_mod.zip
    Extract to your sd-card
    Put it in the wii and boot
    Wadmanager should start
    You will need a gc-controller
    Use ios 249
    Install ios30-64-v1040.wad
    Install ios50-64-v4889.wad
    reboot, if you still have black screen place the system menu wad onto the sd-card and install it.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks! it worked like a charm! My system menu reads 3.2U, does that mean my system really is at 3.2U, or just the system menu? Also, would it be safe to upgrade to 4.1, or just leave it alone? Thanks.

  6. #6
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,184
    Thanks
    307
    Thanked 9,580 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by Flix View Post
    Thanks! it worked like a charm! My system menu reads 3.2U, does that mean my system really is at 3.2U, or just the system menu? Also, would it be safe to upgrade to 4.1, or just leave it alone? Thanks.
    Good to here. And you installed ios50 successfully? I think you should upgrade to 4.1, but 3.2 is very good as well. If you don't know the difference then you should up to 4.1.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yup. They both installed fine. What do each of those files do?

  8. #8
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,184
    Thanks
    307
    Thanked 9,580 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by Flix View Post
    Yup. They both installed fine. What do each of those files do?
    Ios30 is the system ios for 3.2, without it 3.2 does not work.
    Ios50 is the system ios for 3.4, and has been stubed in latter versions. Installing it prevents a possible brick if you where to update to 3.4 from disk by accident.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Good day,

    i got difference problem when i downgrade my wii from 4.2u to 3.2 i have used WAD File (E REGION ) it was should be ( U ) then i got black screen and never to be able do anything ?

    so please is there a way to fix this , i've tried the steps that u have submitted

    my region is U

  10. #10
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,184
    Thanks
    307
    Thanked 9,580 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by mirro9090 View Post
    Good day,

    i got difference problem when i downgrade my wii from 4.2u to 3.2 i have used WAD File (E REGION ) it was should be ( U ) then i got black screen and never to be able do anything ?

    so please is there a way to fix this , i've tried the steps that u have submitted

    my region is U
    If you don't have bootmii as boot2, then your wii probably does not support 3.2, and is a brick.
    Try bootmi
    Try savemiifrii
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •