Page 3 of 13 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 128

Thread: error:003 unauthorized device has been detected

  1. #21
    bdw
    bdw is offline
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    61
    Thanks
    15
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I gave up on my bricked KR Wii with the 003 error.

    I traded it in to a local game shop & paid the $115 extra for a used 4.0u

    drivekey & wasabi both said they've got nothing that will work with my old D3-2 drive.
    After that & Nintendo telling me they won't fix it even if I paid them too, I decided to do the trade-in

    at first I was beginning to think I wasted $115 getting the used 4.0u model, because it would not play ANY of the discs I brought from Asia

    Finally after installing HBC 1.0.6 & backing up the NAND I was able intall CIOS 14, NeoGamma & Pre-Loader .30

    the disc channel still doesn't work with not even a single disc of mine, but NeoGamma does, so that's my first icon now in the system menu. I moved the disc channel onto the 2nd page so it's out of sight & out of mind.

    but, I still do have some little issues that bug me.
    After all that messing about with pre-loader setting the hacks to skip the Health Warnings etc. it still shows those when I use NeoGamma to load a game.

    I'm sure it's because I'm not using the system menu's disc channel, so maybe I just have to put up with it.
    Does anyone know a way I can get the disc channel working with my out of region games again ?

    The pre-loader is supposed to do this, but it appears not to be doing the trick.
    I HAVE set it to be region free in pre-loader, but still can't use disc channel.
    "unable to read disc"

    I was never able to get the recovery screen to appear on my old bricked 4.2 kr, but it might have been because I was using a GameStop knock-off instead of a real Nintendo GC controller.

    oh, BootMii menu doesn't come up for me any longer either. It blanks the screen for a bit then comes back to HBC.
    maybe that's where I should be trying to set region-free, in BootMii
    Anyone know how to get BootMii menu working again ?

  2. #22
    bdw
    bdw is offline
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    61
    Thanks
    15
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I used dog_eggs tutorial on here for the road to curing my 4.0u of it's region issue via NeoGamma & also updated it to 4.1u & got the weather forecast & news channels working too.

    haven't tried the Nintendo channel yet, but if it wants me to update, not only NO, but HELL NO ! ! !
    Last edited by bdw; 10-25-2009 at 03:18 PM. Reason: thought my original post was lost

  3. #23
    Junior Member salvo_b's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    somewhere in Tuscany
    Posts
    40
    Thanks
    3
    Thanked 14 Times in 9 Posts

    Red face

    Sorry but I still don't give up... now i've bought a drivekey... hope this chip works!!!
    or I wasted other money!!!! yeahhhh
    I should get it on friday!
    if this doesn't work either I might be thinking to buy a new Wii (but i'll wait for the black one!)
    Last edited by salvo_b; 10-26-2009 at 11:44 AM. Reason: I hate looking at my keyboard... so sometimes I type some letters instead of others...

  4. #24
    bdw
    bdw is offline
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    61
    Thanks
    15
    Thanked 1 Time in 1 Post
    the chip merchants I emailed came back with NO about the idea of booting a 003 bricked Korean unit with DriveKey
    Wasabi said the same thing about their new DX chip.
    The best one for you IMHO is WiiKey Fusion.
    I am still interested to hear your results. You might get lucky, but for me I was FCUKED due to the added insult of having a D3-2 drive which is an extra little hassle that won't work with Wasabi DX or the new DriveKey.

  5. #25
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    maybe there is a solution
    use a GC controller in port 4
    you could get to the recover screen

    if you get to that screen use a nand backup to restor your system
    if you don't have one

    maybe some one here can help you

    with best regard

  6. #26
    bdw
    bdw is offline
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    61
    Thanks
    15
    Thanked 1 Time in 1 Post
    maybe I am just being thick here, but how do you load a NAND restore from the recovery screen ?
    I couldn't get my old bricked Wii to even enter that recovery screen & when I could on the new one I can't navigate to anything, just a black screen with 4.1(USA) in the bottom right corner.

  7. #27
    Junior Member salvo_b's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    somewhere in Tuscany
    Posts
    40
    Thanks
    3
    Thanked 14 Times in 9 Posts

    Talking Are you sarcastic or what?

    Quote Originally Posted by aLLaWi View Post
    maybe there is a solution
    use a GC controller in port 4
    you could get to the recover screen

    if you get to that screen use a nand backup to restor your system
    if you don't have one

    maybe some one here can help you

    with best regard
    Nirvana would thank you like this:
    Hey, wait,
    I got a new complaint,
    Forever in debt to your priceless advice,
    Your advice...

  8. #28
    Junior Member salvo_b's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    somewhere in Tuscany
    Posts
    40
    Thanks
    3
    Thanked 14 Times in 9 Posts
    I'm still waiting for the drivekey... and in the meanwhile I've bought a new Wii (that has 3.3E on board but no way to install bootmii as boot2) for just 159€!!!!
    But I'm still trying to recover the error 003... I hope drivekey is the key!

  9. 1 User Says Thank You salvo_b For This Useful Post


  10. #29
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    my friend have same error I hope is there way to fix it.

  11. #30
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Guys, the same here, Error 003. The thing is I only had the softmod no real chip or anything like that.

    Ever saw this thing or any corrections that you might know?

Page 3 of 13 FirstFirst 12345 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •