Page 3 of 11 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 104

Thread: How to use the Autobooting Drivekey/Wasabi DX to Unbrick your Wii

  1. #21
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    11
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I properly installed the battery and tested again. NO go.

    I tried the uudv2, uudv4, official Nintendo backup disk and Wad Manager Boot disk. No love from any of them... but the Official Nintendo disk did tease me. Of all the disks, it actually spun up and kept spinning... but didn't get me anywhere. I was still stuck on the black screen with 4.1(USA) in the bottom right.

    Yes, I know the Nintendo boot disk isn't suppose to work on system menu 4.1. I was desperate.

    Maybe I can wait for some game to be released with System Menu 4.2 on it?

    Or, I already have the shipping labels from Nintendo.... maybe I should rip my Autoboot configed WiiDriveKey out, slap the Wii back together and keep my fingers crossed that they will fix/replace it under the current RMA/support I already have setup.

    Dang. (No Preloader = moronic = me)
    Last edited by dqstrider; 10-30-2009 at 01:15 PM. Reason: typo

  2. #22
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    well, I was wondering if this technique could help me unbrick my wii.

    Here is what happened to me:

    1- korean wii - english menu - was on 3.2u and hbc 0.9 (No Bootmii)
    2- installed hbc 1.0.6 and DVDX
    3- installed IOS60 (Patched)
    4- installed Preloader 0.29 (couldn't run HBC from Preloader)
    5- installed another Preloader 0.29 (could load HBC from Preloader)
    6- dowloaded sysetm menu 4.0u (V417) with NUSD V1.2 having key.bin and kkey.bin in the same directory
    7- ran the output wad file from wad manager 1.4 and restarted.
    8- resulted in a garbled screen with white and green stripes whenever i turn on! (no health warning screen and preloader does not work either)

    i can go to recovery mode by my GC controller and it shows 4.0(KOR).

    a) what did i do wrong?
    b) can i fix it with this guide? (i have no bootmii, and preloader does not run.)

  3. #23
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It's me again.

    i installed a wasabi DX and now i can run UUD V4.0. what should i install now to save my wii?

    as i said before i have a korean wii, it was on 3.2U, i wanted to upgrade to 4.0 so downloaded and installed a patced IOS60 and also system menu 4.0U and ten got a funny stripe screen after restarting.

  4. #24
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,661
    Thanks
    295
    Thanked 3,896 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    Re-install IOS60 but get it from a trusted source such as the pack from New Softmod ANY 3.1 - 4.1 Wii in the tutorial section and find your system menu wad and install it.

  5. #25
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for the advice, but i have already installed the IOS60 which was inside the UUD V4.0 package (cIOS60-cfwprpht-v3.5.wad), but no difference.

    i guess the problem might be because of the system menu. i am sure i downloaded v417 (4.0U) with NUSD, but when i get to recovery mode it shows 4.0(KOR).
    does this have to do anything with the kkey.bin file which i had downloaded and put in the same directory as for NUSD?

  6. #26
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,661
    Thanks
    295
    Thanked 3,896 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    Try installing IOS60 and a 4.0k System menu. They can be found in NUSDownloader.

  7. #27
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for the guide!

    I used it to install an autoboot enabled Wasabi DX on my banner bricked Wii. I can now autoboot into backuped game discs and using the gamecube controller I can get "USA 4.1" to appear in the bottom right hand screen, but it just hangs there rather than going into the wadmanager disc you linked to.

    Any ideas?

  8. #28
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,661
    Thanks
    295
    Thanked 3,896 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    Give the universal unbrick disc a try.

  9. #29
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by ShadowSonic2 View Post
    Give the universal unbrick disc a try.
    Universal Unbrick Disc v4 did the trick. I was able to uninstall the offending wad. Thanks!

  10. #30
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by ShadowSonic2 View Post
    Try installing IOS60 and a 4.0k System menu. They can be found in NUSDownloader.
    Thanks Shadow, i couldn't find a 4.0K sytem menu so i reinstalled 4.0U to no avail, then i installed 3.2U and everything went back to normal . the only funny thing is that inside the system menu it shows that the system menu is 3.2U and of course all the menus are in english, but when I load back into the recovery mode it shows 3.2(KOR). any idea about the reason?

    Thanks for your help.

Page 3 of 11 FirstFirst 12345 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •