Results 1 to 5 of 5

Thread: How I fixed My wii (semi-bricked) no internet.

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 1 Post

    How I fixed My wii (semi-bricked) no internet.

    Wii 3.2e with twilight hack
    pre-loader v.28 (thank god)
    HBC

    Soft modded the wii and was working fine.
    Came across mad world and started installing every wad etc. i could find and that i thought may help it work. (bad mistake).

    SomehowAfter a reset i get
    *System Files Corrupt, refer to wii guide for trouble shooting*

    This was before the health warning screen and even the letters of the message itself was corrupted.

    This meant i couldnt get into the sys menu at all, load autoboot disks, get into wii settings to wifi connect etc. luckily i could still access hbc through pre-loader.

    Games could still load through backup launcher, but i could not downgrade or even upgrade system menu without internet connection. Any title deleter just gave me error messages or froze, and any reigion changer did the same.

    Downloaded wii-system-menu-update-PAL-v290 and burnt to an autoboot disk at x2 but wouldnt load b4 system error message when wii switched back on. Tried to load disk through backup launcher hbc but just gave a code dump.

    I then used wii scrubber on wii-system-menu-update-PAL-v290.iso and extracted IOS30-64-v1040.wad and SystemMenu-v290.wad to wii sd card,
    Ran HBC, then with wad manager installed ios30 then systemMenu-v290 and guess what.....

    --Back To Normal 3.2e YEEEEHAAAAAAA!!!!!!!!!!--

    Hope this helps some1 out there!!

    WiiJZ

  2. 4 Users Say Thank You to wiijz For This Useful Post


  3. #2
    Member trekster's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Australia
    Posts
    2,188
    Thanks
    53
    Thanked 883 Times in 404 Posts
    Blog Entries
    2
    moved to bricked section for others to see.

  4. 1 User Says Thank You trekster For This Useful Post


  5. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile Thanks So Much

    Your a Star...Been trying to solve same problem for days....tried to fix it with the wii-system-menu-update-PAL-v290.iso but couldn't make the burnt disk load (wasted about 7 disks burning at different speeds)...

    I have a question.... Now that I have my Wii back to normal should I have to re-install Softmii/USB Loader etc, I ask because my back-ups don't show up in disk channel any more. I don't want to brick my wii again messing around (one day I might not be able to fix it)....

    Thanks for the fix info can't tell you how happy I am.....

  6. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 1 Post

    good to hear

    Install hackmii_installer_beta2.elf with twilight hack now your wii is working.

    *Patch boot 2 in the options.
    *Create a bootable nand dump to your sd.

    Save your dump to your pc and burn to disks as backups.
    Your wii will now never be able to be fully bricked.

    Glad i could help.

  7. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    WiiJZ you are the best

    thanks a million for this tip
    my kids semi-bricked their hardmodded wii and nobody could fix it but with yuor tip its back now to 3.2u
    the only problem i`m facing is unable to connect to internet
    I have linksys wag200 and all the computers are working fine there is no wifi security set , wifi channel set to 11 , but still the wii cannot connect to internet it says error 51330 !!!!!
    any help?!!!

    thanks in advance
    Last edited by kupilot; 07-24-2009 at 04:09 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •