Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Possible Bricked, mod manager and other utilities saying no sys menu

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Us Possible Bricked, mod manager and other utilities saying no sys menu

    My Wii was working fine, buts been about 2 years since it was updated. I saw wiimod and decided to run it, let it update all IOS. it appears it updated IOSs that I wasn't using previously. When it rebooted, the homebrew channel launched upside down. I had that happen before and was able to fix. This time I was able to fix it also, but it no longer works. It boots to system menu, but wiiflow crashes.

    i can get to bootmii,
    says using ios versions: installer 56, hbc 56

    I then reinstalled homebrew
    then installed bootmii boot2
    then go into homebrew. launchios236 v5 intaller
    fails, "error reading IOS into memory"

    then launch MOd Manaer 13.4 (wii remote won't connect now, use gamecube controller)
    i get "error mounting Usb, and SD" on everything.

    Then try launch IOS manager, light turns steady blue, and freezes, error at bottom says

    "ES_etnumtitles (-4352)"

    Then launch wad manager, can't mount usb or sd

    I go to manage system menu, says "network unvailable"

    I goto bios2 info, get error "es_getboot2version"

    goto display system info, says system menu "v(null) on ios0, ahbprot:00000000

    try load another ios - current: ios60-v6400, select and freezes, cd light turns steady blue


    Try wiimod
    comes up and says "failed to get titles"
    at main menu, IOSs is red, view it and it shows "brick alert - missing system menu ios"

    currently selected: IOS0, version installed (none)

    can't update anything as it won't access SD, USB, or NUS (stays initialling network and

    blue dvd light flashes slowly.

    I have seen the "failed to get titles in other utilities. as well as saying no system menu. But it boots up to system menu showing 4.2u

    I had a backup nand, but i have 10 on my computer and i'm not sure which one is mine.

    Can anyone assist on restoring without nand?

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,265
    Thanks
    1,475
    Thanked 2,603 Times in 1,918 Posts
    Wow...did a number on your Wii didnt ya lol.

    Go to the Softmod ANY Wii Guide and start at the Other Desperate Options spoiler in Part 1. Make sure you follow ALL of those steps. Then complete the rest of the guide in its entirety, including the 4.1 system menu installation. After that you should be good to go.

    EDIT: Use the boot2 option in the Other Desperate Options spoiler, I should have clarified that

  3. #3
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,603
    Thanks
    1,876
    Thanked 4,357 Times in 3,654 Posts
    Blog Entries
    5
    Wow, what a mess.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks I will try, I wasn't able to access SD or USB with MMM before, I hope it works now. I forgot to add I did have gamecube memory and controller plugged in before when I did update?

    Boot the wii
    -Multi-Mod Manager will load
    -Select Wad Manager -Press A
    -Press 1, -Press A -Install all wads
    -IOS58 and IOS61 will install
    Last edited by captdantman; 09-24-2013 at 06:47 PM.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok, I did this, and IOS 61 failed saying "title (-1035)?

  6. #6
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,265
    Thanks
    1,475
    Thanked 2,603 Times in 1,918 Posts
    That is fine, continue with the guide.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Man, you are awesome, it is working again. But I think I have one more issue that I caused myself. Doing the step below, I thought I saw an error, so Installed it again. Then I saw message don't do it twice. When I click on anything in prriloader, it crashes. So then I tried doing .8 beta 4, and it still crashes. Can I recover from that?

    You should be in the Homebrew Channel
    Launch Priiloader (the first one is 0.7, the second 0.8 beta 4)
    Priiloader Installer will load
    Read the warning- Press +/A to install
    When finished the HBC should load.
    Hold reset on the wii console, keep holding reset - priiloader will load
    ****If the wii freezes, hold the power down for 10sec.****
    ****Only install priiloader once, you need to hold reset to load priiloader****

  8. #8
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,265
    Thanks
    1,475
    Thanked 2,603 Times in 1,918 Posts
    Im not 100% certain as to why that would happen, but here's what you can do: Install the 4.1 system menu again (this will delete the priiloader installation), then reinstall priiloader again. See if that helps.

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    same thing. You think it retained my settings from previous install?

  10. #10
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,265
    Thanks
    1,475
    Thanked 2,603 Times in 1,918 Posts
    Explain exactly what happens when it "crashes". As in it freezes? Code dump? Black screen? What exactly happens?

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •