Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Bricked Wii, not sure...

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Bricked Wii, not sure...

    I was playing Mario Kart on my wii one night, and when i finished i turned my wii off as usual. the next day when i tried to turn it on, i just got a black screen, and can't sync my remotes. I have read on the internet, that this may be caused by a problem with the adapter, or something like that, and that I'm just supposed to unplug it and all, but it's still not working. I'm not sure if it's actually bricked, so i don't know where to look for help. i have homebrew, and I have DriveKey, but i have never been on the internet with my wii.

    Please help me guys, i really miss playing it :/

  2. #2
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,497
    Thanks
    1,859
    Thanked 4,332 Times in 3,633 Posts
    Blog Entries
    5
    Silly question: when you're eyeballing the Wii, is the power button solid red or does the Wii appear dead? Black screen suggests you've successfully turned it on, but then you mention the power adapter. You must unplug it BOTH from the Wii and from the wall. Wait 5 minutes. Plug it back in. That's only if the Wii is perceived as dead/no power. Power and black screen, that's another issue entirely. Which is it?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It has the red light on when its off. The led light on the wii turns green when i power it on. I have kept the adapter unplugged from the wii and from the socket for over a month now.

  4. #4
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,497
    Thanks
    1,859
    Thanked 4,332 Times in 3,633 Posts
    Blog Entries
    5
    Hit the power button to turn it on, and IMMEDIATELY HOLD DOWN the reset button and don't let it go. After several seconds.... does Priiloader come up? Also, does the wiimote turn the Wii off or on?

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    No, priiloader doesn't show up, but i know i have it on my sd card. i just never installed it. :P And no, the remote doesn't power on or off the console...

  6. #6
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,497
    Thanks
    1,859
    Thanked 4,332 Times in 3,633 Posts
    Blog Entries
    5
    You never installed it? Our guides (which obviously you didn't follow --- yet came here in an attempt to task us to fix it) have you install this for a reason. So whatever FAILGUIDE you followed... did it bother to have you install BootMii? And if so, is your unit old enough that it has it as boot2 or IOS only? Blue tooth module might be bad since your Wiimote doesn't turn it off or on. Mauifrog's the best at this stuff; just asking some groundwork questions so that he may have all information available.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i had a bunch of stuff installed, but i can't recall all of it. I probably have BootMii. I don't know if it has boot2 or ISO. sorry, im not quite the hacker :/

  8. #8
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator
    IRC AOP
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    llaffer's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,369
    Thanks
    368
    Thanked 1,065 Times in 907 Posts
    I'm not quite the hacker, either. But I'm awesome at following directions. There's a difference, here.

    Click Below for recommended Links


  9. 1 User Says Thank You llaffer For This Useful Post


  10. #9
    New Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ok, I'm sorry for that :/ but anyway, what should i do? is there anything that i can?

  11. #10
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,497
    Thanks
    1,859
    Thanked 4,332 Times in 3,633 Posts
    Blog Entries
    5
    How old is your Wii? It'd have to be what... 5 years old prolly to have boot2? If you turn the Wii on and you have boot2, the blue LED will flash twice in quick succession. If it's only once, then you either don't have bootmii installed or it's as IOS only. Do you recall what System Menu version and region your Wii is? Again, I'm asking some basic things so that by the time mauifrog can eyeball this thread, a lot of what he'd likely need to know is already here.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •