Results 1 to 4 of 4

Thread: Semi-bricked Wii question.

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    FL, USA
    Posts
    3
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Us Semi-bricked Wii question.

    Hey guys, long time lurker, first time posting. A friend recently gave me his Wii, as it was broken according to him.

    Background info:

    • Serial LU 585650***, unknown serial in the boot2 range
    • GC2-D2E drive
    • Recovery mode shows 4.3U
    • Have not attempted to boot into maintenance mode
    • Frozen at Health and Safety screen
    • No Priiloaders installed



    I know nothing about the history of this Wii, weather it's modded or unmodded. No priiloaders are on here- as the reset method does nothing. The blue light flashes one time when starting up the Wii. I am able to boot into recovery mode via a gamecube controller. It is frozen on the Heath and Safety screen - but I'm unsure if it will go past there as I do not have a wii remote/nunchuck/controller.

    I plan to soft mod this, but after reading through this forum, I'm not sure where to start with my situation. A few questions - Is there any hope in modding this unit, whether it be softmodd, drivekey, etc? If so, can you explain my next step.

    Thank you in advance

  2. #2
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,187
    Thanks
    307
    Thanked 9,584 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    It should be fixable. See if you can get into maintenance mode, if that works you can fix it from there. If maintenance mode does not work you will need to fix from the recovery menu, a modchip is likely required but try to load the autoboot B.L.I.N.D. disc first, patched with iospatcher to ios80. If your lucky he has a patched system ios with dip. Otherwise if no patched system ios, install a modchip, try B.L.I.N.D. again. If B.L.I.N.D. still does not load via modchip you will need to use the Swap Disc PWNS method to load super smash bros brawl PAL from the recovery menu.

    If maintenance mod load, run the hackmii installer via exploit (try letterbomb, possibly need game exploit). Install HBC, Bootmii, make nand backup. Install priiloader, then go to the wii settings and do a system format from the wii settings.

    You can fix it.

    Let me know your progress and I can give more help if needed.
    Last edited by mauifrog; 02-22-2013 at 10:14 AM.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  3. 1 User Says Thank You mauifrog For This Useful Post


  4. #3
    New Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    FL, USA
    Posts
    3
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you for the quick response. I will update once I've tried those suggestions.

  5. #4
    New Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    FL, USA
    Posts
    3
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by mauifrog View Post
    It should be fixable. See if you can get into maintenance mode, if that works you can fix it from there. If maintenance mode does not work you will need to fix from the recovery menu, a modchip is likely required but try to load the autoboot B.L.I.N.D. disc first, patched with iospatcher to ios80. If your lucky he has a patched system ios with dip. Otherwise if no patched system ios, install a modchip, try B.L.I.N.D. again. If B.L.I.N.D. still does not load via modchip you will need to use the Swap Disc PWNS method to load super smash bros brawl PAL from the recovery menu.

    If maintenance mod load, run the hackmii installer via exploit (try letterbomb, possibly need game exploit). Install HBC, Bootmii, make nand backup. Install priiloader, then go to the wii settings and do a system format from the wii settings.

    You can fix it.

    Let me know your progress and I can give more help if needed.


    Hey mauifrog, I realized I wasn't doing the reset method correctly - I was able to get into the priiloader menu. Thank you for offering to help me! I got it fixed and working.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •