Results 1 to 9 of 9

Thread: wii system menu gone

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    wii system menu gone

    Hi there

    I have a wii that had previously been softmoded however I was having trouble loading original games. I stupidly formatted the system now it goes to a screen with the following:

    System menu
    Homebrew Channel
    Installed File

    Load/install File
    Systemmenu Hacks
    Settings

    IOS v3.0
    Systemmenu v290 preloader v0.28

    Can anybody give me instructions on what to do, the unit came this way I have no idea what software to use and in what order thank you.

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,213
    Thanks
    1,452
    Thanked 2,570 Times in 1,896 Posts
    Take a look HERE. It's an older guide, but it will still work. After that, follow the Softmod ANY Wii guide, link is below in my sig.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you , I was trying that but when I loaded the IOS60-64-v6174.zip IOS70-64-v6687.zip it wouldn's install just kept saying loading from sd. Any suggestions?



  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have the EXACT same problem, I am stuck at the same screen ( I didnt soft modded my wii myself before). I would love to follow the guide to softmod any wii, but I can't acces HBC

  5. #5
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,213
    Thanks
    1,452
    Thanked 2,570 Times in 1,896 Posts
    Quote Originally Posted by pollypp View Post
    Thank you , I was trying that but when I loaded the IOS60-64-v6174.zip IOS70-64-v6687.zip it wouldn's install just kept saying loading from sd. Any suggestions?
    You need to extract those files to the sd/wad folder. Dont leave them as zip files.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by cjizzle View Post
    You need to extract those files to the sd/wad folder. Dont leave them as zip files.
    I have done that do they need to be added to the sd card one at a time?

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi there I'm still stuck, I hit A to accept all patched ( 4 in total) then it reads Loading IOS60..... the when I hit the (+ sign fyi using GC controller ) it simply reads Load WAD from SD card the no matter what I press nothing happens or <<Load WAD from SD card>> keeps appearing.
    Any advise?

    ok so Priiloader_0.4_BB2.zip fixed my problem however my games wont play, and HBC is go.ne I get the Wii Menu but then when I select an official game it wont play
    Last edited by nightstah; 01-18-2013 at 08:48 PM.

  8. #8
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,420
    Thanks
    1,828
    Thanked 4,294 Times in 3,608 Posts
    Blog Entries
    5
    Please use the "EDIT" button to amend your post. Multiple posts right after each other is frowned upon and against site rules. I have merged your posts. Please familiarize yourself with site rules:

    Wiihacks - Nintendo Wii Hacks Community - Forum Rules

  9. #9
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,180
    Thanks
    307
    Thanked 9,572 Times in 2,972 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by pollypp View Post
    Hi there I'm still stuck, I hit A to accept all patched ( 4 in total) then it reads Loading IOS60..... the when I hit the (+ sign fyi using GC controller ) it simply reads Load WAD from SD card the no matter what I press nothing happens or <<Load WAD from SD card>> keeps appearing.
    Any advise?

    ok so Priiloader_0.4_BB2.zip fixed my problem however my games wont play, and HBC is go.ne I get the Wii Menu but then when I select an official game it wont play
    What happens when you load a retail game? What happens when you load wii channels (shop, news, photo, etc)?
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •