Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Cboot2 freezes while its "starting .DOL"

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cboot2 freezes while its "starting .DOL"

    Many months ago I had softmodded my wii using LetterBomb. Everything went according to plan. Backed up all of my games, ran with a USBLoader, etc.

    About a month or two ago, my Wii stopped booting. The disc tray would flash and priiloader wouldn't work. So I reformatted my SD card. Now my Wii will start with cboot2, but when it gets down to the "starting .DOL" message, nothing else happens. I was running system menu 4.1u. Would downgrading/upgrading the system menu help at all?

  2. #2
    Junior Member toby1978's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    856
    Thanks
    7
    Thanked 144 Times in 130 Posts
    On the sd card, change the name of the bootmii folder to bootmii_s. Try that and see if it works.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I tried renaming the bootmii folder to bootmii_s as you suggested, but that wouldn't even start cboot2. I just got a "no signal" message from my TV. I have a few Gamecube controllers, which I've seen people on Youtube use to "unbrick" their Wiis. Might give that a shot. Any other suggestions before I dismember a controller?

  4. #4
    New Member kunparekh18's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Chennai
    Posts
    528
    Thanks
    55
    Thanked 145 Times in 118 Posts
    You have bootmii as boot2, which is excellent. Do you have the original bootmii folder which was created when you installed bootmii? (It had files armboot.bin and ppcboot.elf)

    Sent from my A75 using WiiHacks. Please excuse grammar and punctuation errors, if any.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Just checked my CIOS pack with MD5. Turns out my boot.dol isn't matching the checksums...or something to that effect. I've downloaded the IOS Update.zip from the link in your signature (this one: http://www.wiihacks.com/recommended-...d-any-wii.html), so I'll try installing that and see what happens. I've got my SD card backed up on my desktop, just in case.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by kunparekh18 View Post
    You have bootmii as boot2, which is excellent. Do you have the original bootmii folder which was created when you installed bootmii? (It had files armboot.bin and ppcboot.elf)

    Sent from my A75 using WiiHacks. Please excuse grammar and punctuation errors, if any.
    I do have that folder.

  7. #7
    New Member kunparekh18's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Chennai
    Posts
    528
    Thanks
    55
    Thanked 145 Times in 118 Posts
    Replace the bootmii folder on your sd card with the one I mentioned. Turn on the Wii, bootmii should load.

    Go to the homebrew channel, do part 2 and part 3 of the softmod any wii guide including the 4.1 menu install. (link in my sig).

    Sent from my A75 using WiiHacks. Please excuse grammar and punctuation errors, if any.

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I've replaced that folder numerous times. Every time I boot up my Wii, it loads cBoot2. Holding reset during startup doesn't load priiloader as it used to.

  9. #9
    New Member kunparekh18's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Chennai
    Posts
    528
    Thanks
    55
    Thanked 145 Times in 118 Posts
    Only thing I can think of is using SaveMiiFrii (the gamecube controller thing). Sorry, have no more suggestions.

  10. #10
    Junior Member toby1978's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    856
    Thanks
    7
    Thanked 144 Times in 130 Posts
    Quote Originally Posted by BoonRebu View Post
    I've replaced that folder numerous times. Every time I boot up my Wii, it loads cBoot2. Holding reset during startup doesn't load priiloader as it used to.
    What happens if you leave the folder off the sd card when you start te Wii?

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •