Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Black screen on startup/boot2 does not load

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy Black screen on startup/boot2 does not load

    Hi guys, I hope i can explain the problem well so someone can help me and that it isnt too long..

    Ok
    My wii is V4.3U/softmodded
    so i started haveing problems with my back up of pandoras tower. only a few mins into the game i would get a loud EEEEEEEEEP and the game would freeze. It happened no matter how meany times i reset the game. Also all of my back ups would freeze if i paused the game in any way be it the home button or the pause in the game. I posted these problems on another forum and i was told to update to d2x cIOS v8 which i tried to do but don't think i did right then i tried again with wads which. then i was tolled to switch to 249 and i did but the problem still persisted.

    Around this time(not sure exzatly when) My homebrew channel stoped working. I would click on it and the waves would come up and then blank screen. I was then told to use letter bomb which i tried and when i tried to install the HBC it said that it couldn't and by accident i installed bootmii as boot two. Next time i started up my wii boot2 come up and not knowing what to do i pressed every botton and eventually found that the power button moved between options but(i think i tried select) nothing worked and the grey bootmii screed stayed on indefinaitly.

    In desperation i removed the bootmii folder from my sd card and was told to use mod mii and start from scratch. Which i tried but when i clicked on the pink bomb my wii would switch off(yellow light) no matter how meny times i refomatted my sd card. Also form then on whenever it tried to use letter bomb...first it would freez on the scam warning screen and the press 1 to continue would never come up. then i would get error 0777 and a rew rows with numbers( it think its a code dump? please forgive this noob)every single time and i could never progress to get into the hackmii installer.

    Around that time i turned off my wii and the next time i turned it back on I got a blank screen.(sudder). After turning it of and on it finally started normally but then if i tried to go into wii settings it would freeze. then after a while it would start up normally a few times then when i got up this morning and turned it on... black screen no matter how meny times it turn it off and back on.

    I got the boot mii files on this site but it dosent load and my wii just stays blank. It does power on with the wiimote however


    I would realy appreciate some help, I hope i made sense and Thanks for taking the time to read all of this..

  2. #2
    New Member Sw4ggEpic's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Did you make a nand backup by any chance? If so download priiloader to root of sd card. google instructions. It starts up before wii hard drive, kinda like a sys restore for wii.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Sadly no i didnt Thanks for the reply anyways.

  4. #4
    New Member Sw4ggEpic's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Yes you at least need keys from your original wii, without those I cant really help,mabye an admin more knowlegable in this aspect of hacking can. sorry.

  5. #5
    New Member beerfield's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    190
    Thanks
    68
    Thanked 61 Times in 52 Posts
    Try to follow this guide - you are lucky because you have bootmii in boot2

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    tks. I tried this guide but nothing seems to work. Bootmii dosent load

  7. #7
    Forum Administrator BluPhant's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    New England
    Posts
    2,354
    Thanks
    218
    Thanked 1,282 Times in 723 Posts
    Okay. Lets start at the beginning. Lets verify that you have bootmii installed as boot2. Turn on the wii & watch the fancy blue drive light. Count the number of times it blinks. Twice is what we're looking for here.

    If that works get a 1 or 2 gig sd card. Sandisk is preferred. Find a windows pc and Format with this utility. Then, unzip this pack to the card. You'll want to have the contents of the folder on the root, so should be like \apps and \bootmii on the root of the card.

    Put the card in the wii, cross your fingers, and power on. If it launches into Multi Mod Manager, report back & chances are good that we can help you recover.

    Oh password for both files is
    Code:
    www.wiihacks.com
    -Blu

    Softmod ANY Wii
    | USB-FAT32 | Error Index | Chat!
    An Introduction To Wii Hacking - MUST READ for all new Wii Hackers
    If I have been of help to you, please click the "Thanks" icon to the left.



  8. 1 User Says Thank You BluPhant For This Useful Post


  9. #8
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by BluPhant View Post
    Okay. Lets start at the beginning. Lets verify that you have bootmii installed as boot2. Turn on the wii & watch the fancy blue drive light. Count the number of times it blinks. Twice is what we're looking for here.

    If that works get a 1 or 2 gig sd card. Sandisk is preferred. Find a windows pc and Format with this utility. Then, unzip this pack to the card. You'll want to have the contents of the folder on the root, so should be like \apps and \bootmii on the root of the card.

    Put the card in the wii, cross your fingers, and power on. If it launches into Multi Mod Manager, report back & chances are good that we can help you recover.

    Oh password for both files is
    Code:
    www.wiihacks.com
    -Blu

    I think i have the same problem as this guy. I did what you said and a lot of other methods but i usually get IOS Version 2 v16 0x00020010 Failed to load IOS. Do you know how to fix this? or am i just screwed.

    I did what bluphant suggested and all I am getting is IOS version 2 v16 00x00020010 Failed to load IOS. is there any thing i can do or am i screwed. ps. sorry bluphant i thought if i clicked reply with quote that it would go on the thread not a direct message to you.
    Last edited by BluPhant; 08-03-2012 at 06:51 AM.

  10. #9
    New Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Tks for your reply. I only get one flash of the blue light and a single white flash on the tv then i hear the cd drive in the wii. I tried the sd card anyway but it was a no go...

  11. #10
    New Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    bump? Anyone? I am really in need of some help here folks. I live in Trinidad so if i cant fix this myself i dont have any other options

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •