Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Black screen, priiloader wont start up etc

  1. #1
    New Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Black screen, priiloader wont start up etc

    Recently i softmodded my wii it went all well, i had version 4.3E and succesfully installed homebrew and some other apps.
    Then i downloaded a theme which caused a black screen on start up on my wii i opend the priiloader screen by turning the power on and quickly press and holding the reset button and it worked. I changed it back to the normal white theme but still i got a black screen, then i went to the bootmi and downgraded my version to 4.1 (US) and the instalation went well but when i exited homebrew after i still got a black screen! and now i cant open priiloader. i got no back up made, as far as i know i installed bootmi as boot2 what can i do?
    My wii version is europe maybe is that the cause of the black screen?
    Last edited by trollman; 05-22-2012 at 07:10 AM.

  2. #2
    New Member beerfield's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    195
    Thanks
    69
    Thanked 63 Times in 53 Posts
    If you have bootmii installed at boot2, you can start bootmii after turning on wii - you need bootmii files on sd card.

  3. #3
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,296
    Thanks
    1,488
    Thanked 2,621 Times in 1,929 Posts
    Yeah sounds like you theme bricked, then downgrade bricked trying to fix your theme brick. If you have bootmii as boot2, you can follow the any wii guide. Take a look at the other desperate options spoiler and go from there.

    Sent using the WiiHacks app. Please excuse the brevity, punctuation and spelling.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I empty'd my SD after i installed everything i still got the folder with the wads and apps and stuff. i dragged all the files to the SD agian and put it into my wii agian but nothing happens. i got this from the FAQ ''I installed BootMii/boot2, but it doesn't come up when I boot my Wii.'' ''Try booting with no SD card inserted. If you see a brief set of flashes from the blue slot LED right after you hit the power button, try a different SD card. Make sure you have a directory named "bootmii" with the "armboot.bin" and "ppcboot.elf" files inside. If you do not see those flashes, BootMii/boot2 is not installed.'' I see those flashes from the LED but nothing happens, i put disc out then i formatted the SD agian and put the bootmii folder back in agian and into my wii still nothing... i still find it weird after i downgraded to 4.2 US i cannot open the priiloader anymore i think thats the problem and its fully bricked now, i might send it to nintendo for repair or get a new console only. Meanwhile ill read the sections on the forums for some final solutions. arent there no recovery discs or other solutions i can use to restore the wii?

  5. #5
    Forum Administrator BluPhant's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    New England
    Posts
    2,354
    Thanks
    218
    Thanked 1,282 Times in 723 Posts
    Priiloader installs itself (essentially) as part of the system menu. When you put in a new system menu, it removed priiloader. As expected.

    If you truly have bootmii installed as boot2, you're not bricked. Do this: Use 1 or 2 gig sd card only. SDHC will not work. Format your SD card with this: PanasonicSDFormatter.rar
    Code:
    Password is www.wiihacks.com
    Then, put this MMM-58-61_Hackmii_1.1.0_CB2.zip on the card (It's from the anywii guide)

    Start it and report back.

    -Blu

    Softmod ANY Wii
    | USB-FAT32 | Error Index | Chat!
    An Introduction To Wii Hacking - MUST READ for all new Wii Hackers
    If I have been of help to you, please click the "Thanks" icon to the left.



  6. #6
    New Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Nothing happens , i think you were right about the new version i installed it deleted all of my previously installed apps.
    So basicly theres nothing left to do i think its fully bricked.

  7. #7
    Forum Administrator BluPhant's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    New England
    Posts
    2,354
    Thanks
    218
    Thanked 1,282 Times in 723 Posts
    Take everything out. No sd, no usb no GC no nothing. Turn the wii on. Count the blinky blue light. Report back.

    -Blu

    Softmod ANY Wii
    | USB-FAT32 | Error Index | Chat!
    An Introduction To Wii Hacking - MUST READ for all new Wii Hackers
    If I have been of help to you, please click the "Thanks" icon to the left.



  8. #8
    New Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    One blink then like half a second then 2 fast ones and blackness XD

  9. #9
    Forum Administrator BluPhant's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    New England
    Posts
    2,354
    Thanks
    218
    Thanked 1,282 Times in 723 Posts
    Try a different sd card, format with utility provided earlier. The 2 flashes would indicate you have bootmii installed as boot2, it's likely having issues with your card.

    Couple things to troubleshoot:
    Can you turn the wii on with the wiimote?

    If so, do you hear any sounds? (Like press "A" shortly after and see if you hear the system menu noises)

    -Blu

    Softmod ANY Wii
    | USB-FAT32 | Error Index | Chat!
    An Introduction To Wii Hacking - MUST READ for all new Wii Hackers
    If I have been of help to you, please click the "Thanks" icon to the left.



  10. #10
    New Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    No sound,Controller cant be put on (i can put wii on with controller but it shuts off directly) So i cant press A too.
    And it shouldnt have problems with card reading since i installed homebrew etc. with the same card but i will try it agian.
    but i want to thank you guys for all the help already , No result still fully black with no access to priiloader or any other such thing.
    Last edited by trollman; 05-22-2012 at 12:32 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •