Results 1 to 7 of 7

Thread: System files corrupted after upgrading to 4.3e

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    7
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    System files corrupted after upgrading to 4.3e

    G'Day All,

    Over 18 months ago I soft modded my Wii. We had USBLoader to play all the backed up games, my sons didn't destroy the originals, life was good.

    Until for Christmas my son received a game with the 4.3e upgrade on it. He installed away one day while I was at work. No more homebrew channel. No more working USBloader. One very unhappy 6yr old son.

    I didn't think it was too big a deal. I figured I'd be able to soft mod again and get it all back. So I let him play the games from the disks until I found the time to work on it.

    Except last weekend we started seeing the "System files corrupted" error. I can boot the Wii to the home page but if I try and launch a game or access any of the settings the black screen appears with the "System files corrupted" message.

    So where I stand now is:
    - I have BootMii installed as boot2 (version unknown)
    - My NAND.bin backup has been lost
    - I don't have a GC controller

    I've spent a few days trying to find a way to utilise BootMii to rescue my Wii, but everything I have found has required a GC controller. Does anyone know how to get around this?

    I'm happy to provide futher info (if I can access it before the "corrupted" message).

    Thanks for your support, it is greatly appreciated.

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Pob3008's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    6,830
    Thanks
    897
    Thanked 2,102 Times in 1,485 Posts
    Blog Entries
    13
    You need cboot2 version of mmm on the root of your sd card which will load direct from boot. From there u well be able to re mod your Wii.unfortunately I am not at my computer right now so cannot link you the file

    Sent from my GT-I9100 using WiiHacks

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    7
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Pob3008 View Post
    You need cboot2 version of mmm on the root of your sd card which will load direct from boot. From there u well be able to re mod your Wii.unfortunately I am not at my computer right now so cannot link you the file

    Sent from my GT-I9100 using WiiHacks
    Shameless bump.

    Does anyone have a link for the cboot2 version of mmm? Or any other suggestions on repairing my Wii.

    I've finally found a weekend with no other commitments. So this weekend I'm committing to getting the Wii fixed for my sons (and so I can finally play Skyward Sword)!

    Thanks for your support.

  4. #4
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,066
    Thanks
    828
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    It in the softmod any wii guide

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    7
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you sir, I shall investigate further.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    7
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok. So I fall into the "Other desperate options" category, but I've already run into problems.

    Boot2 Bootmii Option -
    Only works for wiis with boot2 bootmii already installed
    -Extract MMM-58-61_Hackmii_1.1.0_CB2.zip, to sd:\
    -Boot the wii
    -Multi-Mod Manager will load
    -Select Wad Manager -Press A
    -Press 1, -Press A -Install all wads
    -IOS58 and IOS61 will install
    But IOS61 gives an install error:

    IOS61-64-v5661.wad -Title (-1035)

    Final Status - 1 did not complete.
    Any tips on how to get this working? Can I push on?

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    7
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Well... reached the point where I can't progress any further.

    Was performing this step:

    Part 1- Wad Installs
    NOTE: If a wad fails to install, try to install that wad again. If the
    wad still fails, press B to go back to the main menu, select reload ios, reload ios236, then try to
    install the wad that is giving you trouble again. DO NOT PROCEED TO THE NEXT STEP UNTIL
    ALL WADS INSTALL
    But one of the WADS won't install:
    cIOS16-v257.wad - Finishing

    And it just hangs there. I tried powering off and back on and repeating but got the same result.

    Starting to get to the point where I'm thinking of virginising my Wii. Not sure if it would help. All suggestions greatly appreciated.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •